Moj profil

Cheesecake sa višnjama

30 minuta
51

Pošto ja ne volim sir u kolačima, morala sam da pronadjem zamenu za sir i mogu reći da sam oduševljena ovim receptom koji sam smislila 

Oduševićete se sigurno

Pošto ja ne volim sir u kolačima, morala sam da pronadjem zamenu za sir i mogu reći da sam oduševljena ovim receptom koji sam smislila 

Oduševićete se sigurno

Sastojci

1 kašika meda
350 gr krem maslaca-kremsi
400 gr svežeg ili smrznutog voća
1 želatin

Priprema

1.

300 gr mlevene plazme pomešati sa 125 gr putera, 1 kašika meda i  sa oko pola čaše mleka pa od toga oblikovati koru u kalupu koji se prethodno premaže tanko sa margarinom ili puterom kao i obruč od kalupa.

2.

Izmututi 350 gr krem maslaca sa 250 gr prah šećera i u posebnoj posudi umutiti 500 gr slatke pavlake sa 1 vanilin šećerom i 1 krem fixom. Lagano dodavati umućenu pavlaku u krem maslac i mutiti na najmanju brzinu dok se sve ne sjedini. Sipati celu smesu preko kore od plazma keksa i staviti i frižider da se hladi.

Napomena: za one koji nemaju iskustva sa slatkom pavlakom da skrenem pažnju da se ona nakon dužeg mućenja vraća u tečno stanje pa se mora naći mera, čim vidite da je dovoljno umućena ne preterujte već je sjedinite sa ostatkom fila po receptu i još vrlo kratko mućenje pa je gotovo.

3.

300 gr višanja staviti u šerpu i dodati 5 kašika kristal šećera pa kuvati u sopstvenom soku. Ukoliko ima jako malo soka, dodati nekoliko kašika vode. Višnje kuvati 10 minuta i ostaviti da se hladi. Procediti višnje od soka i naređati ih preko belog fila.

4.

U manju šerpu sipati 5 kašika hladne vode i 1 želatin, promešati i ostaviti nekoliko minuta da nabubri pa staviti na laganu vatru da se topi, dodati sok od višanja i svo vreme mešati. Ne sme da provri želatin, samo ga zagrejati dok se sve ne rastopi.

Spremljen želatin mešanjem prohladiti pa sipati lagano preko višanja i ostaviti pet sati da se dobro rashladi.

Posluživanje

Ovo isto može sa nekim drugim voćem, npr. maline, jagode, kupine ili neki mix voća, ali u tom slučaju ne treba voće da se kuva veća da se samo ocedi sok da bi mogao želatin da se napravi.

Prste da poližeš u bilo kojoj od ovih kombinacija voća ali je po meni sa jagodama najukusnije.

  • Cheesecake(2)
  • Lako(1)
  • Cheescake(1)
  • Cheese(1)

9

😁 Draga Hekata ja se slažem sa tobom

Kad dvoje  mladih smisle recept...onda mora da je SAVRSEN ,visnje su uvek dobrodosle u svakom kolacu...

meni se nakon dugog mućenja pavlaka vratila u tečno stanje kada sam prvi put radila sa njom.Valjda sam previše mutila, ne znam,a li ima još nekih kojima se to dogodilo pa sam zbog toga skrenula pažnju, mislim da nije na odmet.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)