Moj profil

Čoko-čokoladna torta

147

Svi u mom okruženju vole čokoladnu tortu.Pokušavam napraviti neku drugu čokoladnu kremu,ali rijetko mi uspijeva,hoće ovu,i gotovo.Onda ja,ipak,za svoju dušu,dodam u ganache kremu nešto da je učinim drugačijom.Da razbijem monotoniju.

Svi u mom okruženju vole čokoladnu tortu.Pokušavam napraviti neku drugu čokoladnu kremu,ali rijetko mi uspijeva,hoće ovu,i gotovo.Onda ja,ipak,za svoju dušu,dodam u ganache kremu nešto da je učinim drugačijom.Da razbijem monotoniju.

Sastojci

BISKVIT
3 žlice mlake vode
3 žlice ulja
4 žlice brašna
2 žlice gustina
2 žlice kakaoa ili čokolade u prahu
KREMA
12 žlica mlijeka+2 žlice ruma za natapanje biskvita

Priprema

1.

Najprije zakuhajte slatko vrhnje gotovo do vrenja i njime prelijte razlomljenu čokoladu.Promiješajte,ohladite i stavite u frižider najmanje dva sata.

2.

Onih dalje navedenih 10 dag mliječne čokolade rastopite na pari i razmažite na papir za pečenje koji ste izrezali u oblik kalupa u kojem ćete peći tortu.I to ide na hlađenje u frižider.

3.

Za biskvit,razdvojite bjelanjke od žumanjaka.

Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg.U napravljen snijeg i dalje miksajući uspite šećer.Smanjite brzinu,i dodajte jedan po jedan žumanjak,vodu i ulje.

4.

Brašno,gustin,kakao i pecilni prašak obavezno prosijte,i polako dodajte u smjesu ,miješajući špatulom ili kuhačom.

5.

Biskvit uvijek pečem u kalupu za tortu (24 cm) koji sam obložila papirom za pečenje.Peče se pola sata na 180 st.Prvih deset minuta ostavim pećnicu odškrinutu,mislim,uvalim između vrata drvenu kuhaču,i onda još dvadeset min. u zatvorenoj pećnici.

Pečeni biskvit se ohladi i prereže na pola.

6.

Kuhano vrhnje i čokoladu kratko izmiksajte u pjenastu kremu.

7.

Polovice biskvita natopite mješavinom ruma i mlijeka.Na pladanj stavite polovicu biskvita,nanesete pola kreme.Na to položite onaj krug od mliječne čokolade i pažljivo odignite papir na koji ste ga nanijeli.

8.

Prekrijte čokoladu drugom polovicom kreme,i drugom polovicom biskvita.

9.

E,onako iskreno,ja bih sada sve premazala marmeladom i glazurom od čokolade i obilato ukrasila tučenim slatkim vrhnjem.I po meni,bila bi to savršena čokoladna torta.

Ali,svi hoće ukrase od fondana.Znači,premazati cijelu tortu kremom od maslaca(butter cream),razvaljati fondan(uvijek koristim Minjin fondan),obložiti tortu i poigrati se ukrasima,

  • Torte(8)
  • Čokolada(3)
  • Torta(3)
  • Čokoladno(2)
  • Always(1)
  • Mila-2019(1)
  • Cool-torta(1)
  • Cool-isprobano(1)
  • Torta-cokoladna(1)

59

Divna je

Hvala tebi za recept. Ponovit cu je kad tad, da ju i ja probam. Malo je" neugudno "stavljat u galeiju , pored tvojih umjetničkih torti hihihi. Jedino Lejin komentar za drugi puta stavit između 200 g čokolade. 100 % čokoljupka. Pozdrav ❤

Ne valjaju ti kalupi,stišću tortu😀

Tvoja verzija mi je prekrasna,očarana sam i nećemo sada o one dvije nestale😀

Hvala ti,grlim i ja tebe!🤗