Moj profil

SIRNICA (PINCA)

51

Ovaj recept je iz kuharice ''A šta ću danas kuvat'' Jednostavan za pripremu i odličan za nepce. Pa probajte....

Ovaj recept je iz kuharice ''A šta ću danas kuvat'' Jednostavan za pripremu i odličan za nepce. Pa probajte....

Sastojci

KVAS
12,5dkg brašna
3 dkg šećera
5 dcl mlijeka
TIJESTO
1,30 kg brašna
20 dkg masnoće (margarin, maslac, mast)
25 dkg šećera
8 kom jaja
7 g soli
sok od jedne naranče
2-3 žličice ruma
aroma za sirnice ako želite

Priprema

KVASAC
1.

U posudicu stavit mlako mlijeko, šećer, brašno i razmrvljeni kvasac i ostavit na toplo da se diže

TIJESTO
1.

U veću plastičnu zdjelu pjenasto stući 4 cijela jaja i 4 žumanjca s 25 dkg šećera.  U to dodati otopljenu masnoću sve mirodije i na kraju kvasac koji se digao. Ja brašno dodavam malo po malo i to tako da sam na mikser stavila spiralne nastavke te miješam s mikserom. Brašno dodavat po malo i kad se odvaja od posude i masa bude onako kompaktna to je to. Ostavit na toplom da se diže nekih 1,5 sat. Kad je ukvasano prebaci se na pobrašnjenu površinu i razdjeli na 4 dijela. Rukom se lagano uobliče krugovi i prebaci  svaki komad na svoj komad masnog papira ili alu- folije. Ostavi da se diže još pola sata ali meni se to više neda pa ih ja odmah stavim peći. Peku se  nekih 45min. na 150 st. Kad su gotove ja ih premažem šećernim sirupom (ne jajetom) i to tako da u 1 dcl vruće vode promiješam 3 velike žlice šećera. Kad ih premažete pinelom odmah obilno posut šećerom. I to je to.

2.

I zaboravila sam napisat da kad ih oblikujete u krugove i prebacite na masni papir, sa nožicama ih na 3 mjesta zarežete da se naprave oni rasjeci kad se ispeku. Ja uvijek radim pola doze jer mi je ovo puno, dakle od cijele doze vam ispadnu 4 velike ili 6 manjih sirnica.

  • Uskrs(2)
  • Sirnica(2)

9

Hvala stelkić majstorice. božanstvene su ti😵🙂👏

Najbolji ikad recept za sirnice :))  Jednostavan nema potrebe za ikakvim umjetnim aromama,cila kuca i susidstvo mirise kad ih pecem....🙂

Hvala isseya, ma nezna čovik baš sve i uvik su dobrodošli dobronamjerni komentari i ispravke🙂

pozdrav