Moj profil

PRINCES KROFNE

98

ovo je recept koji koristim dugo godina nisam ga menjala jer sam jako zadovoljna sa njim

ovo je recept koji koristim dugo godina nisam ga menjala jer sam jako zadovoljna sa njim

Sastojci

Za testo:
3 šoljice (od 1 dcl) vode
1,5 šoljica ulja
3 šoljice brašna
1 kašikica praška za pecivo
Fil:
1 litar mleka
8 kašika šećera
7 kašika brašna
100 gr šlaga u prahu
1 dcl mleka

Priprema

1.

U posudu staviti vodu i ulje da provri, skinuti sa vattre i dodati brašno i prašak za pecivo. Dobro izmešati, testo prohladiti i dodati jedno po jedno jaje muteći mikserom.

2.

Masu stavim u špric za tulumbe i istiskamo testo u krug na pleh prethodno obložen papirom. Ugrejemo rernu na 250 stepeni, stavimo pleh smanjimo na 200 stepeni pečemo 10 minuta pa smanjimo na 190 i ispečemo do kraja.

3.

U posudu staviti da provri  8 dcl mleka i 3 kašike šećera i 1 vanilin šećer. Umutiti 1 jaje, 5 kašika šećera, 7 kašika brašna i 2 dcl mleka, pa dodati u vrelo mleko i kuvati dok se ne zgusne.Kad se ohladi, dodati umućen šlag sa mlekom, i sve dobro izmešati.

4.

Hladne krofne preseći preko pola i puniti filom, pa posuti prah šećerom.

  • Princes-krofne(7)
  • Princes(2)
  • Kolači(2)
  • Princez-krofne(2)
  • Krem(1)
  • Fil(1)
  • Princeze-polimka(1)
  • Princez(1)

9

Milice, za fil koristim oštro brašno, može i meko i koristim šlag kremu jer je gušća od šlag pene.Kad pomešaš hladan fil i umućen šlag nek stane neko vreme jer bude dosta čvršće pa puni krofne.Meni se ukus ovog fila najviše dopada, a probala sam ih bezbroj. 

Dano, hvala ti za recept, obozavalac sam princes krofni, a posebno kreme bez pudinga i margarina, ovaj me je odusevio, prvo sam se plasila da ce sve da propadne jer je bio redak kad sam ga skuvala, nije se dao zgusnuti vise nego sto je moglo za 10-ak minuta kuvanja, onda se hladjenjem zgusnuo i kad sam mu dodala slag sve je bilo kako treba, mogla sam ipak malo vise brasna da stavim, mada jesam punila kasike, verovatno treba vrhom pune da budu... I za slag nisi napomenula pena ili krem, ja sam koristila beli slag krem... A za testo sam koristila meko brasno, posto nisi naglasila da treba ostro... Zadvoljna sam i pravicu ih ponovo po ovom receptu.

Predivne

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)