Moj profil

Ekleri

79

Jedan od omiljenijih kolaca u mojoj porodici...Nama su i lepsi i od poslasticarskih,jer i svako ko je probao je odusevljen bio..

Jedan od omiljenijih kolaca u mojoj porodici...Nama su i lepsi i od poslasticarskih,jer i svako ko je probao je odusevljen bio..

Sastojci

za testo
1 casa (250ml) vode
1/2case ulja
1 casa brasna tip 400 ekstra belo
fil
200gr secera
1 slag krem od vanile
200gr brasna
250gr margarina

Priprema

1.

Case vode i 1/2 case ulja staviti da provre.Kada provre makni sa ploce i odjednom sipati brasno i dobro to izmesati,vratiti na procu jos  minut, dva i potom maknuti sa ploce da se oladi.Kada se oladi dodavati jedno po jedno jaje i dobro u medju vreme mesati.Smesu staviti u kesu za zamrzivac odseci joj vrh pa praviti duguljaste forme.Moze i spricom.Peci na 250stepeni dok ne porumeni.Kada porumeni smanjiti temperaturu na 150 stepeni da se dobro osuse jos tridesetak minuta.Vazno:Nikako ne otvarati rernu dok se pecu ekleri.

2.

Fil.Mleko staviti da se kuva.Sa strane pomesati brasno i secer.Kada mleko provre ukljuciti mikser i dodavati prethodnu smesu u mleko koje smo makli sa ploce.Kada se sve pomesa ostaviti da se prohladi.Kada se prohladi dodati margarin.Spremiti slag penu prema uputama kesice.Dodati u fil.

3.

Ohladjene eklere preseci na polovinu i filovat.Preliti ih otopljenom cokoladom.

  • Ekleri(3)
  • Isprobano(2)
  • Peciva-slatka(1)
  • Ekleri-e(1)

11

Bas mi je drago da su ti se svideli,pogotovo sto ste uzivali u njima.Hvala na isprobavanju recepta ❤️

isprobala...recept je odlican a ekleri...mmm...uzivali smo u njima😋

Blagodaram mnogu 😘 <3 

Ovako je ispalo drugima