Moj profil

Torta sa jagodama

100 minuta
46

...ovaj recept sam našla u maminoj bilježnici u kojoj ima spremljene sve kolače koji me podsjećaju na djetinjstvo. Ova moja torta sa jagodama je zapravo njen "kolač sa jagodama", ja sam ga nešto preuredila i evo tortice...uživajte...i da...ovo je moj prvi recept...hvala :)

...ovaj recept sam našla u maminoj bilježnici u kojoj ima spremljene sve kolače koji me podsjećaju na djetinjstvo. Ova moja torta sa jagodama je zapravo njen "kolač sa jagodama", ja sam ga nešto preuredila i evo tortice...uživajte...i da...ovo je moj prvi recept...hvala :)

Sastojci

za
Za biskvit
40 dkg brašna (oštro)
35 dkg šećera
2 kavne šalice mlijeka
2 kavne šalice ulja
Krema
1,8 l mlijeka
9 žlica brašna (oštro)
2 kavne šalice šećera
3 vanili šećera Bourbon
35 dkg margarina
još je potrebno
1,5 kg jagoda

Priprema

1.
  1. Odvojite 6 bjelanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg.
  2. Žumanjke miješajte pjenjačom te postepeno umiješajte šećer, mlijeko, ulje, brašno te prašak za pecivo. Kada je sve dobro izmiksano dodajte snijeg od bjelanjaka i pjenjačom lagano promiješate.
  3. Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 28 cm) čije ste dno prekrili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta na gornji i donji grijač te oko 30 minuta na samo donji grijač.

Krema:

  1. Za kremu u 3 dcl mlijeka promiješajte brašno, šećer, vanili šećer bourbon. Preostalo mlijeko zakuhajte, umiješajte pripremljenu smjesu od brašna i šećera te uz miješanje kratko prokuhajte do željene gustoće, pazite da ne zagori.
  2. Kremu ohladite uz povremeno miješanje, a zatim umiješajte razrađeni margarin (ja posudu sa kremom uvijek stavljam u vodu, lakše i brže se ohladi).
2.
  1. Kada se krema hladi, očistite jagode i izrežite ih na listiće.
  2. Ispečeni i ohlađeni biskvit prerežite napola, natopite ga sa dcl mlijeka i premažite polovicom pripremljene kreme.
  3. Na kremu stavite 2/3 narezanih jagoda, pa ponovno natopljeni biskvit, kremu i jagode.
  4. Tortu premažite s ostatkom kreme i izvana.
  5. Po želji možete ukrasiti i sa šlagom.

Posluživanje

Tortu dobro ohladite i poslužite sljedeći dan (što je u mojem slučaju vrlo teško).

  • Jagode(2)
  • Kremasti kolaci(1)
  • Torta sa jagodama(1)
  • Torte voćne(1)
  • Torte(1)
  • Torta(1)
  • Voćni kolači(1)

9

jao Irena hvala ti od ❤️  što si me počastila svojom slikicom...torta je ogromna, ni ja nisam mogla staviti poklopac 😁, ali brzo smo je smazali...najbolja je tek za dan-dva kada jagode puste svoj sok...jako mi je drago što je "tortica" dobro prošla...hvala ti još jednom...pozzz  😘

Odlična tortica, ogromna, radila ju za jednu pričest gdje nas je bilo jako puno, i šta da ti kažem, prošlo je i više nego dobro. Jedino što sam zaključila da mi treba veće i više zvono za torte 😁

uzivali smo ja i moja porodica i prijatelji 🙂 torta je za 10..ocjene od svih nas ... 😁

Ovako je ispalo drugima