Moj profil

Kalja

80

Bosansko jelo sa svježim kupusom, ooodlično!!

Bosansko jelo sa svježim kupusom, ooodlično!!

Sastojci

1,5 kg junetine
jedna manja glavica svežeg kupusa
2 glavice crvenog luka
3-4 mrkve
4 češnja češnjaka
1/4 celera
oko 5-6 krumpira
sol, papar, vegeta

Priprema

1.

Nasjeckaje crveni luk i izdinstajte ga na malo ulja ili masti.

2.

Na luk dodajte narezanu mrkvu na kolutiće, junetinu narezanu na malo veče komade, (najbolje je da je malo prošarana masnoćom), dodajte usitnjeni češnjak, crvenu papriku, celer narezan na kockice i zalijte sa vodom.

3.

Za to vrijeme narežite kupus na sire trake i stavite u vruću vodu da malo omekša. Kada je omekšao,iscjedite ga i dodajte mesu.

4.

Dodajte koncetrat rajčice, krumpir narezan na kockice i vode koliko je potrebno da pokrije sve i kuhajte dok meso ne omekša.

5.

Naravno dodati sol i začine po želji. Ja stavljam sol, vegetu i papar.

  • Kalja(2)
  • Ručak(2)
  • Kalja-sa-junetinom(1)
  • Kupus(1)
  • Isprobala-anavalbi(1)
  • Isprobano-luli(1)

18

Odlično,lagano jelo. Ja sam s teletinom radila i režem povrće na veće komade,drugo sve isto 

i ja kalju radim tako samo što kupus dodam isto kad i nadolijem vodu i sve zajedno kuham i može se friški paradajz 2.3.komada na nako 4.komada prepoloviti pa ne moraš pasiranu rajčicu staviti isto je,,,ja obožavam kalju iako moji ukućani baš i ne,,,ali tu i tamo radi sebe napravim 😉

radila prije par dana ali nisam uspjela fotkati(iscurila mi baterija)već sam napisala da to nisam kuhala godinama,a mm se oduševio i njegova sestra koja nam je stigla iz Švicarske isto!Hvala ti što si me ovim receptom vratila u djetinjstvo!Ja kupus nisam posebno prokuhavala i bilo je super(inače tako sam nekad radila po maminom receptu)!