Moj profil

Jogobella

15 minuta
61

Volite li voćne jogurte? Ja obožavam...Evo jedne varijante voćnog jogurta koji se lako priprema, a ukus mu je fantastičan!

Volite li voćne jogurte? Ja obožavam...Evo jedne varijante voćnog jogurta koji se lako priprema, a ukus mu je fantastičan!

Sastojci

8 dl vode
15 kašika šećera
400 gr voće po izboru

Priprema

1.

Pripremiti puding od vanilije, na slijedeći način:

U šerpu staviti 8 dl vode i 15 kašika šećera, staviti na zagrijanu ringlu da proključa. Od tih 8 dl vode uzeti 6 kašika vode i razmutiti pudinge. Kada voda proključa, dodati razmućene pudinge u šerpu uz konstantno mješanje. Poslije 3 min. skloniti sa ringle.  

2.

U dublju posudu pretresti puding. Postepeno dodavati jogurt i sve mutiti mikserom.

3.

Pošto ste dodali jogurt u puding, u cijelu smjesu dodajte i voće po izboru. Sve zajedno dobro izmiksajte. Ja sam dodala višnje koje sam prethodno očistila i ostavila u šećeru.

4.

Ostavite da se ohladi. Možete ga razliti u čase, a možete ostaviti u posudi.

Posluživanje

Posluživati jako rashlađeno! :)

  • Vocni-jogurt(3)
  • Voće(2)
  • Jogurt(2)
  • Desert(1)
  • Desert-probati(1)
  • Ovosen-jogurt(1)
  • Jogo(1)
  • Puding-od-vanilije(1)
  • Jogurt-vocni(1)

8

Jako ukusno. Pravila sa jagodama i sumskim vocem.

Moze i sa bananama uz male izmjene tvog recepta (pogledaj kod mene na profilu ). U svakom slucaju moram ti se zahvaliti na izvrsnoj ideji i receptu :*

Hvala skylar, jako mi je drago da ti se dopao ovaj recept. Ja sam pravila jos i sa bananama, ali je ispao jako, jako tecan, tako da ne pravite sa tim vocem.

Napokon pravila! Sa svježim breskvama. Odlično, osvježavajuće, meni bitno da je iz hladnjaka u ove tople dane.

Da sam probala negdje u gostima, ne bih pogodila da ima jogurta unutra - uopće se ne osjeti. Okus mi je od njega samo 'puniji', mliječniji ali to mi je i dalje puding (kremasti) koji miriše i na vaniliju i na breskve. Ostao je dosta mekan jer sam stavljala tekući jogut sa 0,9 % masnoće, tako da ne bih mogla od toga napraviti kremu za neki kolač jer bi se razlio ali u zdjelicama je sasvim super. Pa neka ova moja primjedba bude nekome od koristi. 😉

Ide u omiljene i definitivno ponavljam, vjerojatno s nekim drugim voćem da nađemo kombinaciju koja nam najviše odgovara. 

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)