Moj profil

Lenja pita

145

Mamina prefina pita :D Nama doma je uvijek bila najbolja mamina lenja pita s jabukama jer su jabuke narezane a ne naribane pa se bolje osjete.

Mamina prefina pita :D Nama doma je uvijek bila najbolja mamina lenja pita s jabukama jer su jabuke narezane a ne naribane pa se bolje osjete.

Sastojci

25 dag šećera
50 dag brašna (1/2 glatko, 1/2 oštro)
25 dag margarina
1/2 vrećice praška za pecivo
1/2 limuna (sok i korica)
1 kg jabuka
1 vrećica začina za savijaču s jabukama

Priprema

1.

TIJESTO:

Pomiješati brašno, šećer i prašak za pecivo. na daski napraviti rupu u suhim sastojcima i u nju dodati jaja i sok i koricu limuna. Vilicom promiješati (iznutra prema van) da se povežu suhi i mokri sastojci. Dodati maslac narezan na listiće i zamijesiti tijesto. Zamotati tijesto u prijanjajuću foliju i ostaviti sat vremena u hladnjaku.

2.

FIL:

Narezati na ploškice 1 kg jabuka (kiselih), malo ih izdinstati sa šećerom i začinima za savijaču s jabukama. Dinstajte dok jabuke ne omekšaju i dok ne ishlapi većina tekućine.

3.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga na dva dijela. Razvaljajte prvi dio i stavite na dno kalupa koji ste prethodno namazali margarinom i pobrašnili. Tijesto izbockajte i na njega stavite fil. Drugi dio tijesta također razvaljajte i stavite preko fila te ga izbockajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na oko 200°C 30-40 minuta. Pita je gotova kada tijesto poprimi zlatno-smeđu boju. Nakon što ju izvadite iz pećnice, pospite pitu šećerom u prahu.

Posluživanje

Pustite da se dobro ohladi (2-3 sata) prije posluživanja.

  • Jabuke(1)
  • Jabuka-pita(1)
  • Pita(1)
  • Pita-od-jabuka(1)
  • Lenja-pita-sa-jabukama(1)

10

Ja je pravim drugi dan za redom po zelji mojih ukucana, pa vi procenite kakva je onda! Svaka cast za recept!

Prvi put sam pravila lenju pitu i odusevila se,a inace i nisam ljubitelj lenje pite. Svaka cast za recept!

A gde moze da se kupi zacin za pitu..pozz