Moj profil

Semifreddo sa marelicama

68

Dooooooooobar

Dooooooooobar

Sastojci

150 gr šećera
40 ml vode
280 gr pasiranih marelica

Priprema

1.

Marelice očistiti od košpica i usitniti u blenderu ili štapnim mikserom.

2.

Na laganoj vatri ušpinati šećer i vodu. Šećerni sirup je optimalan kad dosegne temperaturu od 121 ˚C i tada ga treba skinuti sa vatre.

3.

Mikserom mutiti žumanjke, lagano dodavati šećerni sirup i mutiti dok se smjesa ne ogladi na sobnu temperaturu i tada dodati pasirane marelice i lagano ih umiješati u smjesu jaja i šećernog sirupa.

4.

Od 520 ml slatkog vrhnja napraviti šlag i ručno ga umiješati u smjesu jaja, marelica i šećera miješajući od dna posude prema gore dok se smjesa ne izjednači a zatim je lijevati u kalup za tortu i staviti u zamrzivač na minimalno 3 sata.

5.

Smjesa se može sipati i u male kalupe s tim da na dno kalupa rasporedite malo pasirane marelice i na njih stavite smjesu.

Posluživanje

Prije posluživanja semifreddo izvadite iz zamrzivača na 10-tak minuta da otpusti i na dio koji ćete rezati stavite svježe narezano voće ili, po želji, narezane fete torte prelijete odgovarajućim voćnim preljevom.

Voće ne stavljati na tortu koju vraćate u zamrzivač da se nebi smrzlo.

  • Sladoled(6)
  • Semifreddo(2)
  • Semifredo(1)
  • Print(1)
  • Sladoled-domaci(1)
  • Kajsije(1)

11

Suuuuper

ako nemaš termometar koji će ti pokazati kad je sirup dosegnuo 121 stupanj ( na e-bayu košta 5$ a kod nas oko 100 kuna na Njuškalu) onda radi odokativno, kad prokuha onda još pet-šest minuta, počne se bistriti i to je to otprilike odokativno 😎

pitanje: kako cu znati kada je sećerni sirup dosegnuo temperaturu od 121 ˚C ???? Hvala !!!