Moj profil

Stapici sa kackavaljem

98

Sinoc sam preturala po mojim casopisima i ovaj recept mi je odmah zapao za oko :) i nisam pogresila..fantasticni su, spolja krckavi, a unutra penasti, meki kao dusa..pa jos sa sirom, ali nemojte verovati meni, na rec, sami probajte :)!

Sinoc sam preturala po mojim casopisima i ovaj recept mi je odmah zapao za oko :) i nisam pogresila..fantasticni su, spolja krckavi, a unutra penasti, meki kao dusa..pa jos sa sirom, ali nemojte verovati meni, na rec, sami probajte :)!

Sastojci

350 gr brasna
1/2 paketica svezeg kvasca (20 gr)
1,5 dcl mlakog mleka
100 gr putera
1 kasicica soli
1/2 kasike secera
100 gr narendanog kackavalja
susam, krupna so, kim, aleva paprika....

Priprema

1.

Prosejte brasno u posudu gde cete mesiti. Ugrejte mleko i sa pola kasike secera rastopite kvasac. Dok se kvasac dize, dodajte jedno celo jaje u brasno, kasicicu soli (ravnu), otopite puter u mikrotalasnoj i sipajte ga u brasno. Za to vreme, kvasac ce se aktivirati, dodajte i njega i zamesite testo. Mozda ce vam trebati jos koja kasika (2 ili 3) brasna, dobicete diiiivno, masno testo koje samo puca :) od mehurica. Dobro ga umesite i ostavite da se udvostruci. Razvucite ga zatim u pravougaoni, debljine oko 0,5 cm i jednu polovinu premazite sa zumancima (treba vam dva, ali ostane vam i da premazete stapice) i tu, premazanu stranu, pospite rendanim kackavaljem. Prebacite praznu polovinu preko namazane polovine testa i blago oklagijom predjite da se kackavalj zalepi, dobicete,opet, pravougaonik debljine oko 0,5 cm. Secite trake debljine 2 cm i duzine po zelji, uvijajte (uzmete jedan kraj jednom rukom, drugi kraj drugom rukom i suprotno uvijajte). Redjajte u pleh sa pek papirom, ostavite nekih 15-tak minuta da se ponovo podignu, za to vreme ugrejte rernu na 180 stepeni i premazite stapice sa preostalim zumancima i pospite sa cim zelite, susamom, krupnom soli, lanom, alevom paprikom, kimom..Pecite do lepe, rumene, boje i naaavaliteee :)!

Posluživanje

Mozete iz sluziti sa raznoraznim dipovima, sve se slaze sa njima :). Najlepsi su onako vruuuci, ali divni su i hladni, meki i prozracni!

NAPOMENA: Obavezno, ali obavezno pravite duplu meru, ovo je malo i nestane u trenu :)

  • Grickalice(2)
  • Party(2)
  • Probati(1)
  • Grickalice-probati(1)
  • Pecivo-slano(1)
  • Kackavalj(1)
  • Gricki(1)
  • Pekac-slatko(1)
  • Agica(1)

29

Uskoro će ponovo na probu da bih znala kakvi su stvarno. :)

Postavih sliku spaljenih štapića! Baš sam im se radovala i ostavim miža da ih ispeče dok se vratim sa fitnesa, kad ono, štapići crni.

Draga Agice moj sin je pozeleo neke slane stapice i ja sam odabrala tvoj recept i pun pogodak,fenomenalni su i odmah sam te poslusala i spremila duplu meru😋