Moj profil

Čorba od povrća

43

Pogodna za post na vodi. Inače nastala je uprvo dok smo ja i suprug postili na vodi. Ukusna je, preporucujem je onima koji su na dijeti.

Pogodna za post na vodi. Inače nastala je uprvo dok smo ja i suprug postili na vodi. Ukusna je, preporucujem je onima koji su na dijeti.

Sastojci

1 glavica Crnog luka
3 cenja Belog luka
2 Sargarepe
150gr Boranije
150gr. Graska
100gr Kukuruza secerca
2 srednja Krompira
1/2l Kuvanog paradajza ili tomatina
100-150gr. Sojinih komadica
Nekoliko cvetica Brokolija, kolicina po zelji
So, biber, a po zelji mogu se dodati i suvi zacini kao sto su majcina dusica, bosiljak ili ruzmarin.

Priprema

1.

Dinstati crni i beli luk na vodi dok ne omeksa. Zatim dodati iseckanu na kolutove sargarepu, boraniju, grasak i kukuruz secerac. Naliti 1dl.vode i kuvati na tihoj vatri. Nakon nekih 15min. dodati krompir nasecen na kocke i sojine komadice, koje smo prethodno natopili toplom vodom i koji su tako odstojali nekih 5min. Kuvati jos 10min. pa dodati kuvani paradajz ili jedan tomatino. U medjuvremenu dodavati vodu ako je potrebno. Pred sam kraj kuvanja, dodati odvojene cvetice brokolija i dokuvati jos nekih 5 min. Posoliti, pobiberiti i dodati zacine po zelji.

  • Supe(1)
  • Corba(1)
  • VARIVA(1)
  • Post-na-vodi(1)

6

Odlicna corba🥄

i ovo mi je trebalo,cesto postim i obozavam ovakve corbice...HVALA VAM!

Hvala Vam na komentarima. Corba je odlicna i vrlo ukusna u danima kada se posti, a pogotovo na vodi. Moze se kuvati i nesto drugacije, tako sto se doda riba, a izbace sojini komadici. Isprobala sam sa somom, tj. filetima soma pangasijusa, ukusno je. 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)