Moj profil

Kečap

28

Domaći kečap, divnog ukusa, odlične konzistencije...

Domaći kečap, divnog ukusa, odlične konzistencije...

Sastojci

Potrebno je
500 g šećera
200 g soli
200 g gustina
200 ml sirćeta
1 kesica origana

Priprema

1.

Prvo iseći paradajz, pa ga samleti. Mleti ga na vodenicu koja odvaja ljusku i semenke, tako da ostane samo sok paradajza.

2.

Potrebno vam je 7 litara tako samlevenog paradajza. Staviti ga da se kuva.

3.

Kada provri dodati šećer i so, pa kuvati tako 1 sat, da virucka na tihoj vatri. 10 min pred kraj kuvanja dodati gustin, koji smo prethodno razmutili u sirćetu. Dodati i origano, sve pomešati i kuvati do kraja.

4.

Tako skuvan kečap ostavite da se ohladi pa sipajte u flaše.

Posluživanje

Ako želite ljuti kečap, u toku mlevenja paradajza sameljite i ljute paprićice, sve ostalo je isto. Jačinu ljutoće određuje količina ljutih papričica.

  • Kecap(2)
  • Zimnica(2)

15

Napravila sam danas pola mere za probu i posto sam jako zadovoljna napravicu jos. Malko mi  je kiseliji ali to naravno zavisi od paradajza. Imam samo pitanjce gde cuvate ovaj kecap i koliko moze da izdrzi?

hvala puno... drago mi je da vam se dopada...👋

Draga weki prezadovolna sum od receptot za kecapot samo od domati toplo preporacuvam,prevkusen na site im se dopadna i velat poubav od kupovniot.Mojata JATRVA dojde i me prasa dali imam masina za delenje semki i luspi od domati,,i velam imam no ke treba mnogu domati,,za toa ne e problem imam od niva mnogu,Ja najdov mojata masina i i ja dadov,taa prezadovolna i mi donese edno teglice kecap preubav,Ja prasav za recept,eeeeeeeeh rece ima seker,sol origano,gustin,ama tocno ne mozam da ti kazam,,otvoriv na tvojata stranica i ja citam receptata,taa veli emi istata e taa recepta,PEZADOVOLNA TAA OD MOJATA MASINA ,mi donese i mene od domatite nejzini ,a jas odev po tvojot recept,i taka si napraviv i blag i lut kecap,decata go sakaat blagiot mislam ne lutiot a vozrasnite go sakaat poveke lutiot,prekrasen poubav od kupovniot blagodaram za receptot pozz

Ovako je ispalo drugima