Moj profil

Cokoladni uzitak

93

Torta je izuzetno lijepog ukusa,do recepta sam dosla sasvim slucajno i odmah se odlucila za probu,odusevljeni su svi koji su je probali.

Torta je izuzetno lijepog ukusa,do recepta sam dosla sasvim slucajno i odmah se odlucila za probu,odusevljeni su svi koji su je probali.

Sastojci

Sastojci za tri kore: 12 kasika brasna
15 bijelanaca
15 kasika secera
6 kasika kakaoa
prasak za pecivo
3 kasike griza
250ml cokoladno mlijeka
Fil 1:
800ml mlijeka
4 pudinga od cokolade
12 kasika secera
250gr margarina
Fil 2:
9 kasika secera
100gr cokolade
Fil 3:

Priprema

1.

Ubutati 5 bijelanaca sa 5 kasika secera i postepeno dodati 2 zumanca,2 kasike kakaoa,malo praska za pecivo,4 kasike brasna,1 kasiku griza.

Tako napraviti jos dvije kore. Kore izliti u pleh oblozen peki papirom,i peci u zagrejanoj rerni na 250 C,oko 10-12 min.Vidjecete sami,kada su kore gotove.Ohladjene kore natopiti ravnomijerno sa cokoladnim mlijekom.

2.

Fil 1: Skuvati puding,i ostaviti da se ohladi.Ohladjenom pudingu dodati margarin ubutati u kremastu smijesu.

3.

Fil 2: Preostala zumanca ubutati sa secerom i skuvati na pari,pred kraj kuvanja dodati cokoladu,mutiti dok se ne otopi.Ostaviti da se ohladi.

Ohladjenu smijesu dodati u fil od pudinga i sjediniti.

4.

Slatku pavlaku ubutati u cvrst snijeg.

Redoslijed: Kora-fil-slatka pavlaka *3

  • Torte(8)
  • Kremasti kolaci(1)
  • Torti(1)
  • Torte-3(1)
  • Torta-cokolada(1)
  • Torta(1)

21

Da torta je jako lijepog ukusa,a pa kalup srce je pretezno 25,i to je malo tako da smanji naravno sve sastojke,ovo je kolicina za pleh 35*25...ako ti treba pomoc glasni se 😉

Kolicinu svih sastojaka da smanjim ili? Tortu sam vec probala,i odlicna je pa bih zeljela iznenaditi momka za rodjendan 🙂

Naravno da moze,ali pretpostavljam da su dimenzije pleha u obliku srca znatno manje,tako da smanjite i kolicinu sastojaka.

Ovako je ispalo drugima