Moj profil

Romantična torta

120 minuta
15

Susjeda ima sutra rođendan a voli mak, pa sam se u potrazi za nekom prikladnom torticom za taj njezin dan normalno opet poslužila knjigom"Tajna je u imenu 1" i naišla na ovu ....Ivanka-ova je za tebe,sretan ti rođendan!!!

Susjeda ima sutra rođendan a voli mak, pa sam se u potrazi za nekom prikladnom torticom za taj njezin dan normalno opet poslužila knjigom"Tajna je u imenu 1" i naišla na ovu ....Ivanka-ova je za tebe,sretan ti rođendan!!!

Sastojci

za
tijesto 1;
5 kapi arome limuna
8 dag šećera
5 dag gustina(škrobnog brašna)
4 v.ž mlijeka
krema;
4 v.ž sirupa od kupine
1 crveni preljev za torte
2 učvrščivaća za šlag(kremfix)
za premaz;
1 bjeljanak
malo kristal šećera
mljeveni mak
pekmez od kupine

Priprema

1.

Za tijesto 1 izradite margarin s šećerom u prahu,vanilin šećerom,aromom,soli i žumanjcima dok ne dobijete pjenastu kremu.Na brzinu umiješajte mak.Od bjeljanjaka ,uz postupno dodavanje šećera,izradite čvrsti snijeg.Dodajte ga u smjesu od margarina i pažljivo promiješajte.

2.

Brašno i gustin pomiješajte pa umiješajte zajedno s mlijekom.Tijesto ulijte u kalup promjera 26 cm,koji ste predhodno namazali i pobrašnili i izravnajte.Pecite na 180  oko 45 minuta.

3.

Tijesto 2;Uspite  brašno s ostalim sastojcima redom u zdjelu i izradite tijesto.Ostavite 1/2 sata na hladnom.

4.

Tijesto izvaljajte na debljinu od oko 3 mm.Pomoću dna od kalupa za torte(26 cm)izrežite ploču i stavite je na lim za kolače na koji ste stavili pek-papir.Preostalo tijesto izvaljajte na debljinu od oko 4 mm,izrežite kalupom srca pa isto stavite na lim.Premažite ih razmućenim bjeljankom i po želji pospite krupnim šećerom.Pecite na 180 oko12 minuta.

5.

Ohlađeno drugo tijesto premažite pekmezom od kupine.

6.

Krema;pomiješajte slatko vrhnje,sirup i preljev za torte.Dodajte kremfix i izradite prema uputi na omotu.Ohlađenu tortu 2 put prerežite i stavite tijesto na  na koru od prhkoga tijesta.

7.

Tortu nadjenite sa 2/3 kreme i spojite.

8.

Preostalom kremom premažite površinu i obod te ostavite 1 sat  na hladnome.

9.

Posipajte makom i ukrasite srcima.

  • Mak(4)
  • Torte(3)
  • Kolaci-mak(1)

4

odličan recept, i ja sam velika ljubiteljica maka

ma nemoj me zezat????????????? po ovoj vrelini ????

nema te zemlja!!!

nije to ništa-još sam spekla 2 kolače danas...😀