Moj profil

Cokoladna keks torta

111

Ovaj recept sam dobila od moje koleginice Goce Rajic.Kao i prosli recepti koje sam dobila od nje i ovaj me je osvojio na prvi zalogaj.Jednostavno,brzo i veoma ukusno.Ja sam ga malo nadogradila da bih zadovoljila apetite mojih ukucana.

Ovaj recept sam dobila od moje koleginice Goce Rajic.Kao i prosli recepti koje sam dobila od nje i ovaj me je osvojio na prvi zalogaj.Jednostavno,brzo i veoma ukusno.Ja sam ga malo nadogradila da bih zadovoljila apetite mojih ukucana.

Sastojci

oko 600 gr petit ber keksa
400 ml mleka
2 kasike secera
150 gr secera
200 gr margarina
1 kasika kakaoa
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
2 pudinga sa ukusom vanile
1.200 ml mleka
2 kasike secera
250 gr margarina
200 gr prah secera
3 kesice slaga

Priprema

1.

U dubljem plehu poredjajte petit keks u tri reda.Uzmite 400 ml mleka i stavite ga da provri sa 2 kasike secera,pa tako vrelo prelijte odmah preko keksa.Ja sam slagala 4x6 petit keksa u tri reda.

2.

Umutite dobro jaja sa secerom.Za to vreme stavite na plotnu margarin,kakao i cokoladu da se otopi,pa tako vrelo sipajte u umucena jaja i sjedinite masu.Na ovaj nacin se jaja malo i termicki obrade.Odmah sipajte preko natopljenog keksa.Dok je masa jos vruca nozem prodjite izmedju keksa da fil malo udje i izmedju.Ostavite tako dok se fil malo ne stegne,pa tek onda stavite u frizider.Po original verziji,to je gotova torta,samo odozgo nanesete slag ili slatku pavlaku.Ja sam tako prvi put pravila,fil je fenomenalnog ukusa,ali je to za moju familiju jako mala torta,pa sam je ja nadogradila.

3.

Znaci keks sam natopila mlekom,na to sam nanela krem od cokolade,sacekala da se sastojci malo prozmu i stavila u frizider.Onda sam skuvala 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake u 600 ml mleka i ostavila ga da se malo prohladi uz povremeno mesanje da se ne stvore grudvice.U prah sam dodala i jednu dobru supenu kasiku secera,da ga lakse rastvorim sa mlekom.

4.

Na isti nacin sam skuvala i 2 pudinga sa ukusom vanile.

5.

Umutite margarin sa prah secerom uz dodatak 2-3 kasike vrele vode,podelite ga na dva dela.

6.

Dok je puding jos mlak,prvo umutite puding sa ukusom slatke pavlake,dodajte polovinu umucenog margarina i dobro umutite da masa bude kremasta.Nanesite ovaj krem preko cokoladnog krema.Na isti nacin umutite i puding od vanile,dodajte margarin,dobro sjedinite,pa nanesite preko pudinga sa ukusom slatke pavlake.

7.

Ostavite u frizider da se ohladi pa premazite sa tri kesice slaga.

8.

Napomena:Prvi put kada sam radila ovu tortu,cololadni krem sam radila tacno po receptu.Danas nisam imala dovoljno cokolade,pa sam fil umutila na ovaj nacin:Umutila sam 3 jajeta sa 150 gr secera,za to vreme sam stavila200 gr margarina da se otopi sa 120 gr cokolade i tri supene kasike kakaoa i tu vrelu masu sam sipala u umucena jaja.I ovaj nacin je isto dobar.

A za jos jednostavniju varijantu,ne morate da kuvate dva razlicita pudinga,mozete da izaberete vas omiljeni i onda 4 kesice u 1 l mleka,pa onda ceo margarin u mlak puding....kombinacija je zaista puno...

Posluživanje

Ja sam se malo vise raspisala,trudila sam se da vam sto bolje objasnim moguce varijante,ali torta se mnogo brzo pravi,cak ni puding ne treba skroz da se ohladi,samo da nije vreo....

  • Kolači(3)
  • Kolači bez pečenja(1)
  • Keks-torta(1)
  • Keks(1)
  • Brza-torta(1)
  • Bez-pecnice(1)
  • Petit-keksi(1)
  • Ljiljine-torte(1)
  • Keks-torte(1)

23

hahahaha...stig'o i tebe onaj Nemac...

Hahahaha vidiš, ne znam više ni šta sam videla!!!!😵

i meni toliko toga promakne,ne moze sve da se proprati....lagano je Suzo,a puding mozes da promenis prema svom ukusu,ovaj poslednji sto sam pravila je sa karamel pudingom i pudingom od cokolade....a tek sad vidim,gore si ga vec komentarisala,samo si zaboravila....