Moj profil

Mini roll pizze

92

Interesantne, malo drugacije, neverovatno meke i ukusne, garantujem da ce se svima svideti! Pravim ih za veceru, za veca drustva, slavlja,  rodjendane . . .  pozgodne i veoma izdasne!!!!

Interesantne, malo drugacije, neverovatno meke i ukusne, garantujem da ce se svima svideti! Pravim ih za veceru, za veca drustva, slavlja,  rodjendane . . .  pozgodne i veoma izdasne!!!!

Sastojci

za
2.5 kg belog brasna tip 400
2 solje vruce vode
1 1/2 kocka svezeg kvasca
1 kesica praska za pecivo
1 kasika soli
1 kasika secera
1 1/2 solja ulja
fil
400 gr sunke
200 gr fete
blagi kecap
za premazivanje

Priprema

1.

Kvasac razmutiti u toploj vodi i dodati mu kasicicu secera i kasicicu brasna i ostaviti da nadodje. U medjuvremenu odmeriti brasno, dodati prasak za pecivo, so i secer i napraviti udubljenje u sredini brasna. Dodati nadosao kvasac, mleko i ulje i umesiti glatko meko testo. Pokriti krpom i ostviti na toplom da udvostruci masu! Od nadoslog testa cupkati loptice. Od ove kolicine testa dobicete 100 loptica.

2.

Priprema fila - narendajte sunku, fetu i krastavcice i dodajte malo origana po ukusu.

Svaku lopticu rastanjite malom oklagijom stavite na sredinu malo kecapa, malo fila i zaklopite pizu, isto kao da uvijate sarmu. Pro dva kraja sa strane ka unutra a onda u rolatic i tako sa svim lopticama.

3.

Redjajte u pleh oblozen pek papirom. Premazite zumancetom, pospite susamom i pecite na 200C oko20ak min da porumene. Gotove roll pizze poprskajte sa malo vode i pokrijte krpom da malo odmore od pecenja.

Posluživanje

ove rolnice su jako pogodne i za slatki fil! ja ih nekad napravim sa kremom ili dzemom i veceras sam jedno dvadesetak komada uvila sa kremom!!!

  • Peciva(2)
  • Always(1)
  • Pice(1)
  • Piceee(1)
  • Rol-pice(1)
  • Pizza(1)
  • Šunka(1)
  • Bakeries(1)
  • Sir(1)

27

😍🤗

Slobodno pitaj, ja cu uvek odgovoriti prve sekunde kada sam u prilici! 🙂 Fora je da uzmes vrucu vodu i u jednu casu vruce vode, razmutis kocku kvasca kojoj dodas obilnu kasicicu secera i obilnu kasicicu brasna. Sve to lepo izmutis i ostavis na toplom da se kvasac fermentise. 🙂 E sad, sa druge strane casu vrele vode, izmesas sa dve case hladnog mleka, i taman kad pomesas ovo vruce i hladno dobijes mlako. Zapravo topli sastojci se i dodaju da bi testo bolje nadolazilo. Cak se uvek preporucuje da brasno stoji na sobnoj temperaturi kako bi lepse udvostrucilo volumen. I onda kada se kvasac fermentise, napravis rupu u brasnu koju si pomesala sa solju i praskom za pecivo i tu sipas nadosao kvasac i mesavinu mleka i vode, ulje, kasiku nsecera i zamesis sve lepo da dobijem meko i glatko testo. Pokrijes suvom i cistom krpom i ostavis da naraste, cupkas loptice i trebalo bi da dobijes 100 mini roll pizza. E jos da ti pomognem ja koristim one duboke solje doncafe i napunim ih do vrha sa vodom i mlekom, mislim da sam vecd jednom ovde negde u komentarima i merila koliko je to tacno. loptice treba da ti budu otprilike velicine oraha. Ako ti je lakse rastanji ih rukom ili oklagijicom i uzivaj u extra mekanim pizzama! Cekam utiske!!! Nadam se da sam ti pomogla!

Ove stranice za to i sluze ❤️

Pregledala sam sve komentare i ipak moram da pitam 😘Pošto se voda spominje samo jednom u receptu,da li se kvasac razmuti u ukupnoj količini vode ili se ona dodaje kad se " mesi glatko i meko testo".Možda previše detaljišem, ali su me ove stranice i recepti poput tvojih razmazili pa hoću da sve bude baš , baš....👋.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)