Moj profil

Cake Pops

60 minuta
125

Rođendani, zabave, tulumi, djevojačke... Vrlo jednostavan način kako unijeti malo kreativnosti i veselja sa torticama na štapićima

Rođendani, zabave, tulumi, djevojačke... Vrlo jednostavan način kako unijeti malo kreativnosti i veselja sa torticama na štapićima

Sastojci

Biskvit
10 žlica brašna
3,5 žlica vode
3,5 žlica ulja
7 žlica šečera
1 žlica kakaa
1 vanili šečer
Glazura
Ostalo
3 žlice nutele
1 žlica mlijeka
šarene mrvice ili neki drugi ukrasi

Priprema

1.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka u 2 zdjele, izmiksajte žumanjke sa šečerom i vanili šečerom pa dodajte ulje, vodu, brašno, pzp i kakao.
Bjelanjak istučete u tvrdi snijeg i dodate prethodno napravljenu smjesu sa žumanjcima.
Smjesu isipate u pleh i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva, 15min.

2.

Kad se biskvit ohladi izmrvite ga prstima, dodajte 3 žlice nutele, 1 žlicu mlijeka i izmiksajte dok se sastojci ne pomješaju u smjesu.

3.

Od dobivene smjese napravite kuglice (možete koristiti žlicu za sladoled, lakše ih je oblikovati), posložite kuglice na tacnu prekrivenu masnim papirom ili salvetom da se ne zalijepe.

4.

Sad ćemo napraviti glazuru: margarin otopimo na vatri, kad provrije maknemo sa štednjaka i dodamo ulje i nakidanu čokoladu.

5.

Štapice za roštilj jedan po jedan umočite u glazuru pa zabodete u kuglice, ostavite 15tak min u hladnjaku da se stisne (u ovom slučaju glazuru koristimo kao ljepilo između kuglice i štapića).

6.

Jednu po jednu kuglicu prelijete glazurom, malo okrećete štapić nad zdjelom da iscuri višak čokolade i ukrasite ih šarenim mrvicama (naravno možete koristiti i bilokoji drugi ukras koji vam se sviđa ili je vezan uz prigodu).

7.

Štapiće je najlakše zabosti u komad stiropora ili kutiju okenutu naopačke, ostaviti ih da se do kraja stegnu i onda ih možete poslagati na tanjur.

Posluživanje

Poslužiti na sobnoj temperaturi uz hladan sok!

Dobar tek!

  • Loly-pops(2)
  • Party(1)

9

Upravo sam radila biskvit, ali meni mjere ne štimaju 🙁 Za ovu količinu brašna bi trebala nadodati bar još jedno jaje, ako ne i dva, ovako je sve ispalo toliko suho da nisam mogla umiješati bjeljanke, na kraju sam dodavala mlijeka da razrijedim smjesu

čini se super, probat cu ovo uskoro 🙂

ja sam dobila ravno 15 od ove smjese, moze se dobiti i vise ako se prave manje kuglice 🙂

Ovako je ispalo drugima