Moj profil

Slatka pletenica

20

Meka i ukusna pletenica, a pri tom veoma jednostavma za izradu! Malo preradila recept za Uskrsnju pletenicu koju pravim!!!

Meka i ukusna pletenica, a pri tom veoma jednostavma za izradu! Malo preradila recept za Uskrsnju pletenicu koju pravim!!!

Sastojci

550gr belog brasna tip 400 + 50 gr brasna za premesivanje
1 dl ulja
2 kasike secera
300 gr linolade ili krema po izboru
2 jaja + 1 zumance

Priprema

1.

Kvasac razmutiti sa 1.5dl toplog mleka i dodati mu kasicicu brasna i pola kasike secera. Ostaviti da nadodje! U medjuvremenu odmeriti polovinu brasna, dodati prstohvat soli, vanil secer, kasiku i po secera i promesati. Zatim dodati nadosao kvasac, ulje, ostatak toplog mleka i 2 cela jaja i promesati. Dodavati ostatak brasna da testo pocne da se odvaja od cinije. Ciniju pokriti cistom i suvom krpom i ostaviti na toplom da nadodje. Kada udvostruci masu, premesiti i razviti pravougaonik debljine prsta. Preseci po duzini na pola i obe polovine namazati linoladom. Uviti u rolate i malo ih rastanjiti. Oba rolata uviti u pletenicu. Pletenicu preseci na pola i staviti na podmazan pleh. Ja sam vatrostalnu podmazala margarinom. Umutiti jedno zumance sa veoma malo vode i premazati obe pletenice. Peci u zagrejanoj rerni na 200C oko 40 min. Pokriti pek papirom tokom pecenja. Gotove pletenice posuti prah secerom.

9

Hvala ti punoooo ❤️ !!! saljem ti jedan veliki poljubac!!! ❤️

Divan ti je ovaj recept..super si ga napravila,i bas mi se svidja ❤️👍

Hvala ❤️ !!!Mogu vam reci da je nestala za cas!!! ❤️

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)