Moj profil

Zimski muffini

35 minuta
43

Danas je pao prvi ovogodisnji snijeg. U cast tome, izmislih kolacice sa zimskim zacinima: muskatni orascici, cimt uz neizbjezne jabuke :)

Danas je pao prvi ovogodisnji snijeg. U cast tome, izmislih kolacice sa zimskim zacinima: muskatni orascici, cimt uz neizbjezne jabuke :)

Sastojci

za
200 gr brasna
1 prasak za pecivo
1 zlicica sode bikarbone
2 zlicice cimeta
1/2 zlicice muskatnog orascica
1 velika jabuka
2 zlice secera
1 kiselo mlijeko u casi

Priprema

1.

Jabuku naribati i pomijesati sa kiselim mlijekom i jajima. Sve suhe sastojke dobro promijesati u odvojenoj posudi. Dobivena smjesa je zitka i takva treba biti. Zagrijati pecnicu na 180 stupnjeva. Namastiti kalupe za muffine i napunit ih smjesom do do 3/4. peci u zagrijanoj pecnici od 20 do 25 minuta.

Posluživanje

Mi ih najvise voimo sa domacom maremaldom.

  • Jabuke(1)
  • Muffins-slatki(1)
  • Mafini(1)
  • Orasi(1)
  • Kolači(1)

4

🙂 javi kako je ispalo to punjenje!

Aaa, u tom zecu leži grm. 🙂 Da, svakako bi trebala napomenuti, jer da sam to znala, dodala bih bar još malo šećera. A dobro, sada znam. 🙂 Inače su odlični i opet ću ih raditi. Idući put sam mislila možda dodati mrvicu pekmeza ili nutelle u sredinu. 😋

Ja imam diabetes i u mojim receptima je uvijek minimalno secera 🙂 mnozda bi trebala to napomenuti uz recept. I marmalede koje jedemo uz mufine su domace i sa manjim udjelom secera. Jedino se muz zali na nedostatak slatkog. Kcerka se valjda navilkla 🙂 Hvala za dojmove!!!!

Ovako je ispalo drugima