Moj profil

Kremšnite

40 minuta
411

Kremšnite po ovome receptu radim već godinama-odkako sam ih prvi put probala...kako ja tako i svi oko mene.!!Baš su kao iz slastičarne...!!!

Kremšnite po ovome receptu radim već godinama-odkako sam ih prvi put probala...kako ja tako i svi oko mene.!!Baš su kao iz slastičarne...!!!

Sastojci

za
1 paket(50dag) lisnatoga tijesta
za kremu;
1 l vode
1/2 kg šećera
8 bjeljanjaka(snijeg)
šećera u prahu za posip

Priprema

1.

Lisnato tijesto razvaljaj,izbodi vilicom i ispeci  na vanjskoj strani tepsije obložene pek-papirom,na 180 stupnjeva dok ne dobije laganu boju-pazite da ne izgori,tj.posmeđi.Veličina pleha je 40*24(kremšnite ispadnu visoke jer bude puno kreme.To su sad kremšnite bez šlaga jer su bile toliko visoke da nije bilo mjesta za šlag-ako želite ispecite tijesto na limu od pećnice električne,prekrijte kremom pa kad se ohladi prekrijte s 1/2 l izrađenog šlaga,te prekrijte drugom korom.

2.

Za kremu stavite kuhati 1,80 l mlijeka s 1 litrom vode.Žutanjke izmiksajte s šećerom,vanilin šećerom,škrobnim brašnom i oštrim brašnom.Pomiješajte s 2 dcl mlijeka pa ukuhajte u vrelu mješavinu mlijeka i vode.Kuhajte u većoj posudi da ne zagori.

3.

Snijeg umiješajte u još vruću kremu i izmiješajte s drvenom kuhačom.

4.

Prelijte preko prve ispečene kore,poravnajte i malo ohladite.Pa tada prekrijte drugom korom.Dobro ohladite 4-5 sati ili preko noći.

5.

Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

  • Krempita(9)
  • Kremšnite(6)
  • Sampita(1)
  • Krem-krem-pita(1)
  • Pastry-pies(1)
  • Kolaci-krempite(1)
  • Krempita-san(1)
  • Kolači(1)

62

Okus je savršen, upravo stavljen na hladenje.Hvala puno na receptu!😃

Fotka je u galeriji! :)
Kao što napisah pod opisom iste, ovo su mi bile prve kremšnite ikad! Apsolutno savršene!
Samo uzmite u obzir navedeno vrijeme pripreme od 40min je gotovo samo vrijeme za kuhanje kreme! Radila sam u protvanu pravokutnik oblika ali nešto drugačijih dimenzija. (izmjerim naknadno jer sam zaboravila točne dimenzije)

.@Nemame1911  recept je odličan. Inače to što vam je krema tekuća ne mora biti zbog samih sastojaka, vec i zbog duljine kuhanja kreme, naime očigledno bi ju trebali malo dulje kuhato da se zgusne. Lp