Moj profil

PUMPKIN PIE

160 minuta
24

Bila sam znatiželjna kakvog okusa je ova pita. Vrlo okusna je. 

Bila sam znatiželjna kakvog okusa je ova pita. Vrlo okusna je. 

Sastojci

za
TJESTO
250 g brašna
120 g maslaca
2 žlice ledene vode
1 žlica bjelog ulja
KREMA
900 g pireja od bundeve( 1 dcl vode za kuhanje bundeve)
100 g smeđeg šećera
1 žlica šerija ili brendija
1/2 žličke đumbira
1/2 žličke muškatno orašćič
1 žlička cimeta
1 žlica meda

Priprema

1.

Domači tikvin pire:

Bundeve očistimo, ogulimo, izvadimo sjemena, narežemo na kocke. Kuhamo u tavi, dodamo malo vode, sve dok bundeva ne omekša. Skinite je sa vatre i izmiksajte štapnim mikserom i ohladite.

2.

Pripremite koru:

Brašno promješajte sa šećerom. Dodajte omekšani maslac i mješajte. Stavite jaje, vodu i ulje, da dobijete homogenu masu. Masu prekrijte sa folijom i za 30 minuta stavite u hladnjak.

3.

Razvaljajte masu i stavite je u podmazani model sa maslacem. Izbockajte je sa vilcama i stavite za deset minuta u hladnjak.

4.

Krema:

Mješajte jaja sa šećerom, dodajte pire od bundeve. Stavite slatko vrhnje, med i začine. Mješajte, da dobijete ljepo mjekanu kremu. 

5.

Koru stavite za deset minuta na 180 C u pečnicu. Nakon deset minuta kremu ulijte na koru i pećite još 50 minuta na 180 stupnjeva.

6.

Kad je izvadite iz pečnice, je krema još mekana. Pustite, da se ohladi i pred posluživanjem stavite je u hladnjak i po želji dekorirajte.

  • Kolaci-tikva(1)
  • Bundeva(1)

4

Kako je sezona bundeva i ja sam bila znatiželjna i isprobala recept. Pita je super. Pojednostavila sam pripremu bundeve i stavila je 20-tak min. u mikrovalnu, te je potom istrugala iz kore. Uopće je nije potrebnom ocijediti,jer nema suvišne tekućine, odnosno ostane na tanjuru, na kojem se peće. 👋

drago mi je...😁

odlična je pita... i tjesto je odlično... baš sam se iznenadio kak je dobro ispalo... 🙂ja sam ju jedino malo modificirao drugi put kad sam ju radio... nisam kuhao bundevu, već sam ju spekao u pećnici i onda smiksao s malo vode... puno je bolji okus... 🙂

Ovako je ispalo drugima