Moj profil

Ruske kape

74

Preukusne...

Preukusne...

Sastojci

Potrebno
2x
prsohvat soli
1/2 praska za pecivo
2 kasike tople vode
Fil
500 ml mleka
100 gr secera
1 puding sa ukusom slatke pavlake (40 gr)
i jos:
100 gr crne cokolade
oko 50 gr kokosa

Priprema

1.

Pomešati brašno sa praškom i kakaom. Umutiti belanca sa prsohvatom soli u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca sa šećerom. Dodati brašno pomešano sa praškom, zatim dodati dve kašike tople vode, kao i  ulje. Na kraju lagano umešati umućen sneg  od belanaca, mešajući drvenom kutlačom. Smesu sipati u pleh (30x40), koji ste obložili papirom za pačenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180C oko 15 minuta. Na isti način pripremiti i drugu koru.
Ohladjene kore izvaditi iz pleha i manjom okruglom modlicom ili čašom vaditi male kružiće.

2.

Od 500 ml mleka odvojiti oko 100 ml i razmutiti sa praškom za puding i kašikom gustina. Preostalo mleko staviti sa obe vrste šecera da provri, a zatim dodati ramućeni puding i kuvati još par minuta. Ostaviti da se ohladi, a zatim sjediniti sa umucenim maslacem.
Ovim filom spajati po dva kruga kao sendviče, a zatim ih nafilovati i sa strane, pa stranice uvaljati u kokos,
Čokoladu rastopiti na pari sa uljem, pa pažljivo premazati sa gornje strane "senviča". Ostavite da se čokolada stegne, a zatim služiti.

  • Ruske-kape(4)
  • Kokos(4)
  • Uskrs2014(1)
  • Sitni kolači(1)
  • KOLAČIĆI(1)
  • Sitni-slatki(1)

7

znala sam da je iz uvoza😉 nema ga ovde

Hvala vam drage moje❤️

@milijanajana i ja imam recept sa brasnom, ali ovaj puding je bio odlicna zamena😘

@marija17, ne znam da li ga imaju u nasoj prodavnici (kod crkve), ja sam letos donela par komada iz Srbije koji mi stoje kao zalihe, pa ih sad upotrebljavam dok im rok ne prodje😉 😘

ovo mi je sledece sto cu raditi,jer i mene proganjaju duze vreme a nikako da ih napravim,ove tvoje su odlicne🙂 a samo mi reci gde mogu ovde da nadjem puding sa slatkom pavlakom🙂