Moj profil

JAFA KOCKE

121

Probala sam razne kolace i torte koje nose ime "JAFA" ali jedino ovaj je i vrijedan toga imena! 

Probala sam razne kolace i torte koje nose ime "JAFA" ali jedino ovaj je i vrijedan toga imena! 

Sastojci

Biskvit
4 JAJA
12 zlice SECERA
24 zlice MLIJEKA
24 zlice BRASNA
24 zlice ULJA
1 VANILIJ SECER
1 PRASAK ZA PECIVO
Coko preljev
250 g COKOLADE ZA KUHANJE
0.5 l VRHNJA ZA SLAG
1 zlica SECERA
I jos potrebno
1-2 ZALEDENE NARANCE
3 zlice MARMELADE OD MARELICE
0.5 dl VRUCE VODE
1 zlica SECERA

Priprema

1.

Dan prije pecenja kolaca u zamrzivac staviti dvije narance da se smrznu! Ja koristim domace posto se ribaju cijele. Uvjek imam par naranci u zamrzicacu.

2.

Za biskvit odvojimo jaja, od bjelanjaka napravimo cvrsti snjeg. Zumance umutimo sa secerom i vanilij secerom pa dodajemo redom brasno, mlijeko i ulje, dobro umutimo da se sve sjedini i na kraju dodamo prasak za pecivo i bjelanjke. Stavimo u duboki lim za pecenje ja koristim lim promjera 25x33. Peci na 170 cca 30 min. Peceni biskvit izvaditi na resetku i ostaviti da se hladi.

3.

Za to vrijeme u zdjelu izribati cijelu zaledenu narancu, biskvit prepoloviti na pola, gornji dio izmrviti u zdjelu sa narancom, a donji dio vratiti u lim. Izribanoj naranci i biskvitu dodati 3 zlice marmelade od marelice i pola dl vruce vode u kojoj smo razmutili 1 zlicu secera. Sve skupa dobro izmjesati sa zlicom da se dobije kompaktna smjesa.

4.

Polovicu biskvita u limu premazemo sa malo marmelade od marelice i stavimo dobivenu smjesu, ljepo rasporediti i zagladiti

5.

Za cokoladni preljev zagrijati vrhnje sa zlicom secera i u njemu otopiti cokoladu, ostaviti 10-ak min da se malo ohladi ne previse da se nebi stisnulo. Preliti preko kolaca! kolac dobro rashladiti da se cokolada stisne. 

  • Naranca-jaffa-kocke(1)
  • Svadba-n(1)
  • Narandža(1)
  • Klasicni-kolaci(1)
  • Deserti(1)
  • Naranče(1)
  • Jaffa(1)

7

Odlican!

Cemu toliko ulje?

Moram probat ovaj recept 🙂 Nego imam pitanje,mozda netko zna odgovor .. Ovaj jafa kolac i svi koji su na ovu foru, dali se taj kolac prije zvao ivine snite ili tako nekako pa je s vremenom promjenilo naziv ili je to sasvim drugi kolac ? 

Ovako je ispalo drugima