Moj profil

Domaća nutella

30 minuta
212

Već sam rekla da ima jako puno sličnih recepata za ovaj fini čokolješnjak namaz. Razlike su vrlo male i svaki je fin na svoj način. Ovaj recept objavljujem na molbu Maksice i pompom, pa im ga posvećujem.

Već sam rekla da ima jako puno sličnih recepata za ovaj fini čokolješnjak namaz. Razlike su vrlo male i svaki je fin na svoj način. Ovaj recept objavljujem na molbu Maksice i pompom, pa im ga posvećujem.

Sastojci

za
15 dkg lješnjaka
30 dkg čokolade za kuhanje (60% kakaa)
1,5 dcl mlijeka 3,8%
1 dcl vrhnja za šlag (36%mm)
5-6 kapi arome vanilije
5-6 kapi arome lješnjaka
10-15 dkg šećera (ovisno o vašem ukusu)

Priprema

1.

Lješnjake popržite desetak minuta u pećnici na 150°C. Prohladite, umotajte u kuhinjsku krpu i protrljajte kako bi vam se skinila kožica s njih. Ubacite očišćene lješnjake u blender i miksajte u nekoliko navrata. Trebate dobiti glatku kremastu pastu koju čak možete i samu pojesti, pa dalje ne morate čitati recept.

2.

Dok vam se lješnjaci miksaju, čokoladu izlomite, prelijte sa slatkim vrhnjem, obavezno koristite vrhnje visoke masnoće (36%mm) i otopite na pari. Nemojte koristiti biljno vrhnje za šlag.

3.

U pastu od lješnjaka dodajte pola količine ulja i mlijeka. Ponovo malo izmiksajte. Dodajte aromu vanilije i lješnjaka i šećer, pa opet malo izmiksajte. Dovoljno je pola minute. Sad dodajte ostatak ulja i mlijeka i otopljenu čokoladu s vrhnjem. Miksajte ponovo dva tri minuta da vam se sve fino izjednaći.

4.

Namaz prebacite u zdjelu i kuhajte na pari dok vam se malo ne zgusne. Za ovo je potrebno svega nekoliko minuta (max 10min), treba vam izgledati kao kad kuhate puding. Dodatno će se zgusnuti kad se ohladi, ali neće biti pretvrd, već će biti fino maziv.

Posluživanje

Od ove količine ćete dobiti oko 850gr namaza.

  • Nutella(11)
  • Namaz(5)
  • Pasteti-namazi(1)
  • Domace-je-domace(1)
  • Nutella-domaca(1)
  • Nnamazi(1)
  • Nutlla(1)
  • Namaz-sladek(1)
  • Nutella-home-made(1)

36

Dobra nutella👍

Pozdrav, da li mi netko može reći koliko nutela može trajati dana da se ne pokvari i da li je bolje da je u frižderu ili vani. I da li se može koristiti u kiflicama koje se peku u pećnici, hvala svima na odgovorima

probala tvoj recept! njam njam! uz sitne izmjene: budući da sam stavila ulje repice, hladno prešano, dodala sam i malo kokosovog da budem sigurna da neće biti neki čudni okus, a kokosovo volim pa....osim toga nisam stavljala vrhnje, jer imam spravicu za otapanje čokolade pa mi nije nužno ništa dodavati, mada volim s dodatkom vrhnja, ali ga nisam imala. mislim da je s vrhnjem čokolada fantastična, tzv ganache, pa sam sigurna da je u toj kombinaciji još bolje!! stavila sam i samo 80gr šećera, nije premalo. Uglavnom odličan recept! prava nutella! hvala!

p.s. a da,.....malo osjetim lješnjake kad ju jedem, mada sam dobila pastu kad sam ih miješala u multipraktiku, tako se ne osjeti u originalnoj, pa što napraviti da se ne  osjeti na jeziku lješnjak, ne mislim na okus, nego na teksturu...možda se u originalnoj ne osjeti tekstura jer ih ima jako malo hehe. 🙂

Ovako je ispalo drugima