Moj profil

Pasta fazol na moj nacin

120 minuta
31

Evo i moj doprinos tjednu pancete , slanine i speka  jednostavan i ukusan recept , mozda slican drugim , a mozda ipak ne . 

Evo i moj doprinos tjednu pancete , slanine i speka  jednostavan i ukusan recept , mozda slican drugim , a mozda ipak ne . 

Sastojci

za
Sastojci
40 dkg suhog graha
10 dkg dimljene i suhe slanine
1 veci crveni luk
4 reznja cesnjaka
2 zlice sjeckanog persina
2 zlice sjeckanog celera
1/2 srednjeg korjena od celera
2 srednje karote
1 srednji pastrnjak
2 zlice ajvara
1 zlicica pirea od rajcice
3 sake manje tjestenine
1 kg suhog mesa rebra , buncek , vrat ,,,,
1 zlica vegete

Priprema

1.

Grah proberi , operi i stavi u zdjelu sa hladnom vodom , vode treba biti 3-4 prsta povis graha . Pusti neka se tako namace tokom noci . 

2.

Sutradan grah ocijedi i properi , te stavi u lonac sa hladnom vodom i pusti da kuha dok ne omeksa  . Skuhani grah ocijedi .

3.

 U posebnu posudu stavi suho meso, prekrij vodom i kuhaj dok se skroz ne skuha . Vremenski ce tocno biti skuhano kada i grah .

4.

U lonac stavi obje vrste slanine  i preprzi ih dok ne pustu masnocu i ne postanu zlatnozute boje . Dodaj narezani luk i pvremeno mijesaj da ne izgori .

5.

U medjuvremenu korijen celera narezi na kockice , a karote , pastrnjak i cesnjak usitni u multipraktiku . Zazucenom luku dodaj usitnjeno povrce , persin i celer te kratko prodinstaj .Dodaj skuhan grah i  pire od rajcica , zalij sa 2,5 litre vode  , popapri i dodaj zlicu vegete . Pusti neka uskuha po smanji temperaturu i kuhaj oko 1 sat istiha .

6.

Grahu dodaj ajvar i tjesteninu , provjeri dali je dovoljno slano i papreno , pa kuhaj 5 minuta . Ugasi vatru prebaci skuhano suho meso u grah , poklopi i neka otpocine 15 min. Ako tjesteninu kuhas do kraja kada dodje vrijeme za serviranje biti ce prekuhana .

7.

Suho meso kuham posebno zbog soli , a i zbog okusa dima koji je ponekd dosta jak i prekrije okus drugih sastojaka . Zbog istog razloga koristim pola susene i pola dimljene slanine . Ako netko voli okus dima neka slobodno kuha sve skupa .

Posluživanje

Servirati sa komadom svijezeg kruha ili sa pecivom i casa vina svakako .

  • Panceta(1)
  • Past-fazol(1)
  • Grah(1)

1

svidja mi se!