Moj profil

Pita sa krompirom

60 minuta
162

Svi kazu da pita sa krompirom koju spremam podseca ukusom na burek sa mesom i da nije ni malo masna, a pri tom je socna. Jos jedna pita koja meni u toku posta odlicno dodje.

Svi kazu da pita sa krompirom koju spremam podseca ukusom na burek sa mesom i da nije ni malo masna, a pri tom je socna. Jos jedna pita koja meni u toku posta odlicno dodje.

Sastojci

za
1/2kg gotovih kora za pitu - u mom pakovanju je bilo 21
6 kom belog krompira srednje velicine
2 kasicice soli
2 kasicice mlevenog crnog bibera
ulje, voda

Priprema

1.

Luk iseckati na sitne kockice i dinstati na ulju u poklopljenom tiganju da lepo omeksa na srednjoj temperaturi, potom tiganj otklopiti i pustiti luk da porumeni. Krompir oljustiti i oprati i izrendati na krupno rendo. Tiganj pomeriti sa ringle i u luk dodati krompir, so i biber i promesati. Fil je gotov.

2.

Kore podeliti na 3 dela.  kora redjati jednu pored druge tako da ta jedna kora preklapa drugu koru do njene trecine. Tako poredjati svih 7 kora. Na slici je bolje prikazano. Kada poredjam sve kore jednu pored druge duzina rasporedjenih kora mi bude 1.20m. U soljici pomesati ulje sa vodom u razmeri jedan prema jedan. Porskati kore i staviti trecinu fila na kore. Uviti rolat sa leve na desnu stranu. Pite poslagati na pleh oblozen pek papirom i premazati ih uljem. Preko rolata staviti jos jedno parce pek papira i peci ih u zagrejanoj rerni na 180 C pola sata, potom skloniti pek papir i peci na 200C jos desetak minuta. Ostaviti pitu da se prohladi pa je seci na parcice zeljene velicine.

  • Pite-slane(3)
  • Posno(2)
  • Krumpirusa(1)
  • Gotovi-kori(1)
  • Posno-san(1)
  • Krumpir(1)
  • Vecera(1)
  • Posne-slane-pite(1)
  • Gibanici-posni(1)

34

Zdravo, ne trba naravno preterivati sa filom. Ravnomerno ga treba rasporediti po celoj povrsini. a kore je potrebno urolati sa leve na desnu po sirini 🙂

Imam  dva pitanja.Kada se stavlja nadjev od krompira na kore da li se nadjev stavlja po čitavoj površini poređanih kora ili samo na krajevima?Drugo pitanje kada se kore umotavaju(rolaju), nije mi sasvim jasno da li se umotavaju od ljeve prema desnoj strani po dužini ili po širini, odnosno da li ide po dužoj  ili kraćoj liniji.Unaprijed zahvalan pozdrav

Slazem se sa tobom. Tokom posta dodje savrseno! Hvala puno na poverenju i pozdrav ❤️

Ovako je ispalo drugima