Moj profil

Princ krofne

90 minuta
25

Ne znam dali ima isti recept ovde, nisam imala vremena da gledam, evo kako ja pravim princes krofne, za mene su ove najbolje... probajte:-)

Ne znam dali ima isti recept ovde, nisam imala vremena da gledam, evo kako ja pravim princes krofne, za mene su ove najbolje... probajte:-)

Sastojci

za
za krofne:
250 gr. voda
125 gr. ulje
250 gr. brasno
1 prasak za pecivo
Fil:
500 ml. mleko
5 kasike secer
5 kasike brasno
rendana kora limuna i narandze

Priprema

1.

Zagrej vodu i ulje i kad provri dodati brasno odjednom u mesati 1- 2 min. na tihoj vatri. Ostavi da so skroz ohladi.

2.

U ohladjenu smesu dodavati jedno po jedno jaje, prvo staviti jedno pa kad se dobro umesi rukom dodati drugo i tako dalje, na kraju dodati i peasak za pecivo. Lepo sve umesiti, znacete da je dobro tako sto dok mesite smesa ce vam pucketati u rukama.

3.

Spric za eklere ili tulumbe puniti smesom i praviti krofnice u nauljenu tepsiju. Meni su izasle 22 krofnice. Zagrejati rernu na 200*, ali pred pecenja krofnice treba stajati u tepsiju 20 min.

4.

Peci dok ne dobiju lepu boju oko 20-25 min. U toku pecenja rernu nikako ne otvarati. Pecene izvadite i odmah ih okrenite naopako u tepsiju i ostavite da se hlade.

5.

Fil: 350 ml. Mleka stavite da se greje, a u drugu posudu pomesajte preostalo mleko, secer, i brasno i kad mleko provri sipajte smesu i mesajte varjacom. Skuvani fil ostavi da se ohladi.

6.

U ohladjeni fil, dodati rendanu koru limuna i narandze, lepo promesati. Ohladjenim krofnicama odrezati vrh 1/3, puniti filom i poklopiti.

Posluživanje

Ja sam na moje krofnice stavila odozgo secer u prahu i cokoladu.

Prijatno!!!

1

svaka čast 👍pravac omiljeni👋