Moj profil

NJOKE SA SIROM

2 minuta
11

Mozda ima slicnih recepata ali evo i mog u slanoj i slatkoj varijanti.Mi ih obozavamo pa probajte i vi..

Mozda ima slicnih recepata ali evo i mog u slanoj i slatkoj varijanti.Mi ih obozavamo pa probajte i vi..

Sastojci

za
3-4 krompira(veca)
1 jaje za testo
4-5 saka brasna
3 mala sira ja stavim mocarelu
prezla secer djem eurokrem

Priprema

1.

Krompir oguliti i iseckati na kockice.Staviti da se kuva.Kad je kuvan napraviti pire.Ja stavim malo ulja ili margarina soli i malo mleka.Ostaviti da se prohladi.

2.

Kada je krompir prohladjen dodati jaje i zamesiti sa malo brasna.Nesme biti tvrdo jer onda ce i njoke biti tvrde.Testo odvajati i tanjiti kao gliste pa seci na male kockice.

3.

U serpu nasuti vodu i malo posoliti.Kad prokuva stavljati njoke.Sacekati da isplivaju i jos mozda 2,3 minuta i vaditi ih u vatrostalnu posudu.

4.

Kad napunimo tepsiju razmutimo jaja,sir,pavlaku,ulje i so po zelji sve prelijemo preko njoka i izmesamo.Pecemo  u rerni dok se lepo ne zarumeni.Ja stavim na 230c.

5.

Za slatke njoke ugrejati malo ulja i staviti prezle i secera da se malo proprzi.U to vaditi njokeuvaljati ih i sluziti tople.

Posluživanje

Posluziti se mogu kao prilog mesu ili samostalno.Ja ih jedem same sa jogurtom.Slatke se isto mogu jesti same ili sa nekim dzemom ili eurokremom.Kako god ukusno je.

1

ostalo mi krompir-pirea od nedelje, pa sam juče isprobala ovaj recept u slanoj varijanti sa sirom, i...  super je ispalo :) 

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)