Moj profil

Sladoled od bundeve

68

Aromatican, mirisan..naprosto obara s' nogu :)

Aromatican, mirisan..naprosto obara s' nogu :)

Sastojci

500-600 gr pirea od pecene bundeve
9 kasika secera u prahu (ali ako je bundeva sladja, smanjite secer)

Priprema

1.

Budevu ispecite u rerni, ostavite da se ohladi, pa isecite i izblendirajte u pire, dodajte cimeta po zelji (ja sam bas puno stavila). Dok se bundeva pece, 2 zumanca sa 2 kasike secera u prahu skuvajte na pari, da se zgusne. Kada su zumanca prohladila, spojite ih sa pireom, dodajte ostatak secera u prahu. Ako vam je bundeva slatka slobodno smanjite secer, ili povecajte, morate probati, zatim dodajte slatku pavlaku (neumucenu) i dobro, mikserom, izmutite masu, da se zgusne. Stavite u ciniju i u zamrzivac. Povremeno promesajte smesu, otprilike na svakih pola sata, tri puta. Ostavite da se zaledi i ..uzivajte :).

Posluživanje

Mozete kombinovati sa seckanom cokoladom, mada je meni ovako, jednostavan i savrsen u svojoj jednostavnosti..predivan i kremast, jedan od boljih sladoleda koje sam jela :).

  • Sladoled(7)
  • Bundeva(5)
  • Tikva(1)
  • Cool(1)

15

Moniper, bas mi je drago da ti se dopao ovaj sladoled, dodavanje cimeta je opciono, bez njega se verovatno bolje oseca ukus bundeve 😋🤗!

Odličan je. Radila sam ga danas i oborio me s nogu. Mojima se također svidio i naručili su ga opet :D. Definitivno ću u sezoni napraviti roladu sa ovim sladoledom. Oduševio me. Stvarno ga ne mogu dovoljno nahvaliti, morate ga probati.

Jedino mi je žao što nisam napravila duplu smjesu. U receptu sam jedino preskočila cimet jer obožavam okus bundeve. 

Moram se potruditi i to probati.