Moj profil

Pogacice

38

Mi im nismo mogli odoleti,a mislim da i vi necete moci...

Mi im nismo mogli odoleti,a mislim da i vi necete moci...

Sastojci

1 kg brasna
3fildjani(za kafu-mali) ulje
so po ukusu 1-2 male kasike
2 margarina(500gr.)

Priprema

1.

U brasno (prethodno se dodaje so) napravi se udubljenje i dodaje se ulje i dodajuci mlaku vodu zamesi se testo,koje je malo mekse od testo za hleb.

2.

Izmesise dobro i podeli na 4 dela.U isto vreme oba margarina podele se na 4 dela.Prvo testo razvuce se oklagijom u pravouganik i premaze se prvom 1/4 margarina i presavije se s leva na desno-mazes margarin,pa odozgo do sredine i odozdo prema sredini-opet mazes i jos jednom samo se preklopi(kao svako lisnato testo).Ovo testo se ostavi u frizider.Uzme se drugo testo i na isti nacin ponovi se postupak.I ovo testo ide u frizider.Isto i sa ostala dva dela.

3.

Kada se zavrse, uzme se prvo testo i sada se pocne drugi margarin(koji je isto podeljen na 4 dela) i  postupak je isti kao i na pocetku premazu se i preklope svi 4 testa,pritom se celo vreme drze u frizideru.Ostavese jos oko 20 min.

4.

Posle toga rastanjise prvo testo na oko3mm u obliku pravouganik.Donja strana preklopise  dva puta(sirina 3cm) i prerezese nozem horizontalno,pa onda dobivena lenta podelise vertikalno na delove u zavisnost koliko zelite da vam budu velike parcice.Na isti nacin napravise do kraja kore.Isto i sa ostala 3 testa.Slozese u pleh(bez masnoce)ili na hartiji za pecenje i peku se na 220 C.

Posluživanje

Necete zaliti za trud,izlaze puuuno...i nestaju brzooo...

  • Lisnato tijesto(2)
  • Lisnato-testo(1)
  • Lisnato(1)

5

Blagodaram kolesce🤗.

Pogacice su fantasticne..svaka cast 🙂

Margarin je na sobnoj temp.znaci mekan i lakse se maze.Meni je lakse prstima,a moze se mazati i nozem.👋Lile imam probano mnogu rp.za lisnato,ama so ovie apsolutno nema utka,a +toa izleguvaat mnogu😉😁.