Moj profil

Ljubicasta torta

43

Naj brza torta .Gotova za deset minuta.

Naj brza torta .Gotova za deset minuta.

Sastojci

400gr biskvite sa puterom
0,5 l gustog jogurta ilil vocni jogurt
200gr secera
4kassike slatko od kupina
1kesica slag krem
mleko za slag

Priprema

1.

U sud za mesanje stavite izlomljene biskvite.

2.

U drugi sud pomesajte jogurt sa slatkom od kupina( moze i od borovnice ili neko drugo bobicasto voce ).Dodajte secer i mesajte da se isti istopi.           

3.

Tako pripremljeni jogurt stavite u sud gde su biskvite i promesajte da se lepo spoje.

4.

Uzmite dugacki kalup za pecenje ioblozite ga sa prozirnom folijom .U njega stavite pola smese od biskvite.Banane oljustite i stavite u dva reda vrz biskvite. Zatim dodajte drugu polovinu smese i lepo poravnjajte.Pokrijte folijom i stavite na nekoliko sati u frizider da se zdrvi.

5.

Gotovu tortu prevrtite na posluzavnik pa odozgo ukrasite sa slag kremom u koji ste dodali kasiku slatka(samo serbet ) da bi ste dobili boju.Ukrasite po vasoj zelji.

  • Kolači(1)

9

Hvala ti puno.....👍

SenidaK moze obican jogurt u flase , moze i vocni jogurt, amoze i taj gusti jogurt. Neces pogresiti sa bilo koi da je napravis.

Liljana bas ti hvala za obsirniji komentar, shavtila sam sada. Posto moja jetrva voli ljubicastu boju, ja sam odlucila da ovo napravim za nju, al posto vi na Balkanu imate dosta drugacini stvari i hrane od nas, ja bih volila da te pitat, za jogurt, dali je ovo tecni jogur iz flase ili jogurt koji dolazi u kutijama gusti. Hvala puno Liljana i puno pozdrava iz Amerike / Chicago.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)