Moj profil

Tandoori piletina

60 minuta
71

Piletina opet na malo drugčiji način,indijski ovaj put!!!Lagano se priprema i odličnog je okusa!!!

Piletina opet na malo drugčiji način,indijski ovaj put!!!Lagano se priprema i odličnog je okusa!!!

Sastojci

za
1 pile(oko 1,2 kg)
za marinadu

Priprema

1.

Piletinu isjeći na jednake komade te ukloniti kožu.Sok od limuna staviti u posudu te pokapati meso.Posoliti i popapriti.Pripremite marinadu;đumbir ogulite te sitno naribajte,dodajte čiliju,protisnite češnjak i dodajte u posudu s začinima zajedno s paprikom,curyjem i jogurtom.Sve dobro promiješajte.

2.

Dobivenom smjesom premazati piletinu koju ste nekoliko puta zarezali-te ostavite u marinadi oko 8 sati(najbolje preko noći da se marinira) u hladnjaku.

3.

Piletinu peći na 180 stupnjeva oko 40 minuta.Tijekom pečenja meso nekoliko puta premazati marinadom.

4.

Poslužiti uz prilog po želji ,najbolje uz rižu.

  • Meso-piletina(1)
  • RUČAK MESO(1)
  • Piletina - puretina(1)
  • Pile-5(1)
  • Piletina(1)

11

Meni ovo super izgleda! Jel jako ljutkasto? Pitam zbog sinčića, on voli svašta papati kao i mama i tata ali ne pravim jako ljuto zbog njega!

kako god bilo tandoori ili ne, ja ću probati jer volim đumbir!

Koristi se curry i u Indiji, naravno, a postoji i mesavina tandoori (bas kao sto je i curry mesavina). Isprobala sam zaista mnogo autenticnih indijskih restorana u Londonu (ne turistickih) i pravim murgh tandoori vec nekih 20 godina, koristim vec gotovu mesavinu. Nravno da se u nedostatku zacini mogu zamenjivati jedan drugim, ali posto su indijski zacini prilicno jaki, i ukus postaje drugaciji, pa tako i rezultat bude drugacije jelo - chicken tikka, chicken tikka masala, tandoori chicken itd. 

🙂