Moj profil

Brza rolada

23

Netko vam dolazi u goste a svoj dolazak kasno najavi. Vi ludite jer ne znate što napraviti u tako kratkom roku. Ovo je izvrstan izbor jer je brz a efikasan.

Netko vam dolazi u goste a svoj dolazak kasno najavi. Vi ludite jer ne znate što napraviti u tako kratkom roku. Ovo je izvrstan izbor jer je brz a efikasan.

Sastojci

biskvit 6 jaja
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
mirisi
punjenje marmelada ili šlag krema od čokolade

Priprema

1.

Napravite snijeg od bjelanjaka. Umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Stavite par kapi ekstrakta ruma i kruškovca ili naribajte koricu limuna i naranče. Sada ručno dodajte pola snijega, zatim lagano umutite pola brašna s praškom za pecivo. Dodajte ostatak i ujednačite smjesu.

Pecite 20ak min na 180.

Pripremite mokru kuhinjsku krpu koju ste ravnomjerno šećerom. Na to izvrnite vrući biskvit. Ispast će bez problema ako ste ple prethodno dobro namazali margarinom i pobrašnili. Ili jednostavno stavite papir za pečenje. Odmah zarolajte u roladu i ostavite da se hladi.

2.

Dok se hladi istucite šlag kremu od čokolade ili pripremite marmeladu okusa kojeg volite - pomiješajte sa malo vode.

3.

Kad se biskvit ohladio, a to je jako brzo, odmotajte krpu i namažite pripremljenom smjesom. Zarolajte i ukrasite.

Ako radite sa šlag kremom ostavite malo tako da gotovu roladu možete izvana namazati kremom. Pospite ribanom čokoladom ili sjeckanim orasima.

Ako ste stavili marmeladu, izvana je pospite kristal šećerom.

Stavite na hlađenje u frižider.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.