Moj profil

Marmelada od jagoda

57

Bez konzervansa,skidanja pjene,samo povremeno promiješajte ....

Bez konzervansa,skidanja pjene,samo povremeno promiješajte ....

Sastojci

1000 g jagoda
350 g šećer (tko voli slađe 400 g)

Priprema

1.

Oprati i posušiti jagode. Posuti ih šećerom i sokom od limuna. Ostaviti preko noći u frižider da puste sok. Kuhati cca 20 min. Staviti vruću marmeladu u čiste staklenke(ja svoje prokuham) i kuhati ih u posudi (voda do poklopca i krpa na dnu ) zatvorene cca 30 min na laganoj temperaturi (tek toliko da se lagano krčkaju).

2.

Napravite domaći putar ( slatko vrhnje stavite 30 min u zamrzivač i miksjte dok se putar i voda ne razdvoje) i uživajte u božanstvenom okusu jagode i van sezone :)

3.

Napomena: ja obožavam komadiće jagode u marmeladi,tko ne voli neka ih miksa prije kuhanja. Ako želite koristiti kao preljev za sladoled i sl...miksajte ih prije kuhanja i kuhajte kraće ..

ako radite vece kolicine stavljajte u male teglice i pospremite u hladan i taman prostor (podrum). Ako radite male kolicine stavljajte ohladjene marmelade  u frizider.

  • Marmelada(2)
  • Nnamazi(1)
  • Bez-konzervansa(1)
  • Jagode(1)

5

Ovakva marmelada kad se fino ukuha (ja ju kuham par sati na skroz tihoj vatri), može u špajzu stajati mjesecima i bude jako fina.

Odlična!!!😍👍

Hvala bebela i...

thepega...i ja ne volim želine i sl...samo prirodno..

susjeda talijanka koja radi marmeladu u ogromnim količinama svake godine kaže da mogu stajati mjesecima u hladnom i tamnom prostoru. Ona ih drži u podrumu. Ja radim male količine i nemam podrum,pa ih držim u frižideru.. ja kupim jagode u dućanu I klase i pomirišem ih naravno prije plaćanja..ako nemaju miris i izgledaju plastično bježim u nepoznatom smjeru..:)))