Moj profil

Šalša

45 minuta
41

Omiljena šalša! Možda je obožavam upravo zato što je rijetko pravim... ali jako rijetko! Uz par osobnih dodataka ovo je najbolja šalša koju sam imala prilike probati. Dobar tek!

Omiljena šalša! Možda je obožavam upravo zato što je rijetko pravim... ali jako rijetko! Uz par osobnih dodataka ovo je najbolja šalša koju sam imala prilike probati. Dobar tek!

Sastojci

za
250 g Cherry rajčica
330 g Oguljena rajčica, kubeti (1 teglica)
1 kom Paprika babura, mlada
1 kom Crveni luk
2 češnja Češnjak
1 šaka Sušene cherry rajčice
1,5 žličica Šećer
Maslinovo ulje
Vegeta, sol, chilly, papar, lovorov list mljeveni, bosiljak

Priprema

1.

Papriku stavite kuhati, da omekša i da joj se može lakše odstraniti kožica. Ako je paprika mlada, kožica neće smetati.Luk i češnjak isjeckajte sitno, a na vrhu svake rajčice napravite x nožićem.

2.

 U ključalu vodu dodajte rajčice koje ste prethodno pripremili. Kratko ih zadržite u vodi, da im se kožice počnu odvajati. Izvadite ih i odstranite kožicu, pa nasjeckajte na kockice.

3.

Na maslinovom ulju popržite kratko luk, pa dodajte češnjak. Nakon 1-2 min. dodajte oguljene rajčice, i rajčicu iz tegle. Možete koristiti i oguljene pelate iz konzerve. Posolite ili dodajte vegetu, chilly i lovorov list. Papriku nasjeckajte na kockice i dodajte u šalšu. Pirjajte sve zajedno 20tak minuta.

4.

Sad šalšu možete lagano usitniti štapnim mikserom, i ostavite veće ili manje komadiće povrća, kako više volite. Vratite pirjati, uz dodatak malo vode - procjenite koliko vam je šalša gusta. Sušene rajčice sitno nasjeckajte i dodajte. Sve začinite sa šećerom, soli po ukusu, paprom i bosiljkom. 

5.

Kuhajte dok nije umjereno gusto. Poslužite uz špagete, koje prethodno pripremite prema uputi proizvođača.

  • Šalša(2)
  • Salsa-od-rajcice(1)
  • Rajčica(1)
  • Paprike(1)
  • Umaci . . .(1)

3

ne, kupila sam je u Veneciji... ali naravno bilo pa nestalo 🙂 planiram sama sušiti, a kad probam prvi put i ako uspije, staviću recept 🙂

Jel to sama sušiš cherry rajčicu? Nisam to nigdje vidjela za kupiti. Baš mi se sviđa ovakva šalša, ima trostuko pojačanje pomidora. 😋

Ovo zvuči prekrasno! Omiljeni i sigurno ću ga isprobati uskoro.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)