Moj profil

Bijele kocke

43

Još jedan kolač sa koricama....

Još jedan kolač sa koricama....

Sastojci

Kore
300 gr brašna
100 gr margarina
1/2 kesice prašaka za pecivo
1 dl mlijeka
Još
šećer u prahu ili bijela čokolada

Priprema

1.

Brašno izmješati sa margarinom, dodati prašak za pecivo, ravnu kašičicu sode bikerbone, kašiku šećera i malo mlijeka. Rukama umjesiti tijesto i podijeliti ga na tri jednaka dijela.

Svaki dio razvući u tanku koru, staviti u podmazan pleh i peći u rerni zagrijanoj na 160°C. Kore peći na blagoj vatri kako bi ostale bijele.

2.

Skuvati puding u pola litre mlijeka sa 200 gr šećera prema upustvu sa kesice. 

Omekšali margarin sjediniti sa potpuno ohlađenim pudingom.

3.

Polovinu fila ravnomjerno rasporediti preko prve kore.Zatim preko staviti drugu koru, premazati ostatkom fila i pokriti trećom korom.

4.

Kolač staviti u frižider da se stegne. Pre služenja posuti sa šećerom u prahu ili preliti sa glazurom od bijele čokolade.

  • Pite slatke(1)
  • Pite-bj(1)

6

Doma, žao mi je što niste zadovoljni receptom. Prvi put sam pravila kolač i zadovoljna sam njegovim ukusom i kako je ispao. Razvlačila sam korice na veličinu pleha 19x30 cm. Za mene većina recepata ima male mjere u sastojcima, pa ja često pravim mjeru i po ili čak uduplam. Možda ste trebali još mlijeka dodati kako bi dobili fino tjesto koje bi se lijepo razvlačilo. Hvala vam na pokušaju da isprobate recept i zaista mi je žao što vam nije uspijelo. Veliki pozdrav!

Hvala Morena, i ja ih obožavam! Pozz!

Hvala Nadalinka! 😘