Moj profil

Devil's food cupcakes

73

By Martha Stewart. Znam da ovaj recept vec postoji, ali sam i ja zelela da stavim svoju verziju. Malo sam promenila mere i mislim da je sada malo lakse da se isprati za ljude sa nasih prostora. Uzivajte :)

By Martha Stewart. Znam da ovaj recept vec postoji, ali sam i ja zelela da stavim svoju verziju. Malo sam promenila mere i mislim da je sada malo lakse da se isprati za ljude sa nasih prostora. Uzivajte :)

Sastojci

za
Mafini (15ak komada)
Pola šolje kakaa
Pola šolje vruće vode
200gr brašna
pola kašičice soda bikarbone
pola kašičice praška za pecivo
pola kašičice soli
200 gr šećera
170 gr putera
1 mala kisela pavlaka (120ml)
Čokoladni preliv (ganache)
3 kašike meda

Priprema

1.

Predlažem da prvo napravite preliv, jer njemu treba par sati u frižideru da se stvrdne.
Zagrejte slatku pavlaku sa medom do ključanja povremeno mešajući. Kada provri skinite sa vatre i dodajte čokoladu izlomljenu na kockice. Kada se čokolada skroz istopi prebacite u frižider.

2.

A sada mafini.
Pomešajte u jednoj posudi kakao i toplu vodu. U drugoj posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so.

3.

Na srednje jakoj temperaturi otopite puter i šećer, povremeno mešajući. To će biti gusta žuta smesa. Prebacite je u posudu dovoljno veliku za sve sastojke i onda je malo mutite mikserom, par minuta dok se ne ohladi, pa dodajte jedno po jedno jaje. Potom dodajte vanilu i kakao. U svakoj pauzi mutite mikserom dok se ubačeni sastojak ne sjedini sa smesom. A onda malo po malo, sve vreme muteći dodajte mešavinu sa brašnom. Kada dobijete glatku smesu, dodajte i kiselu pavlaku.

4.

Ubacite papirne korpice u lim za mafine i punite ih smesom ostavljajući 1/4 praznu. Stavite ih u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite 20 minuta.  

5.

Kada izvadite mafine u rerni ostavite ih par minuta u kalupu, a onda ih izvadite i sačekajte da se skroz ohlade. Napunite kesu za dekoraciju kremom i ukrašavajte po želji. Ako nemate kesu za dekoraciju možete koristiti običnu kesu za zamrzivač koju ćete napuniti prelivom i potom joj odseći vrh.   

6.

Više o ovom receptu možete videti ovde.

Posluživanje

Za dekoraciju,ja sam koristila kupovno poljsko cveće od prah šećera i ukrase od špinovanog šećera koje sam sama pravila.

Uputstvo za pravljenje ukrasa od šećera možete naći ovde.

  • Muffins(3)
  • Cupcakes(2)
  • Mafini(2)
  • Cupcake(1)
  • Cokoladni-preljev(1)
  • Cokoladni-preliv(1)
  • Muffini(1)
  • Muffin(1)
  • Ganache(1)

2

👿😉

😵