Moj profil

Cheesecake sa Malinama

70

Torta je sama po sebi osvezavajuca. Tako da umesto sladoleda kad vam padne napamet, mozete uzeti komad ove preukusne torte koju sam ja krejirala.

Torta je sama po sebi osvezavajuca. Tako da umesto sladoleda kad vam padne napamet, mozete uzeti komad ove preukusne torte koju sam ja krejirala.

Sastojci

Podloga: 250 gr plazme keksa ( samleveni )
100 gr rastopljena maslaca
50 ml soka ili mleka ( otprilike )
Fil: 300 gr philadelphia ili abc krem sir
300 gr cremefraiche ili kiselo vrhnje/kiselapavlaka
170 gr secera u prahu
250 ml pirea od malina ( izmiksana i procedjena )
6 lista bele zelatine
Preljev: 200 ml pirea od malina ( izmiksana i procedjena )
1 zlicica gustin
1 zlicica secera
3 lista bele zelatine

Priprema

1.

Pomesati usitnjene kekse sa rastopljenim puterom i mlekom, pa umesiti testo. Utisnuti u dno okruglog kalupa ( 20-22 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo vocnu kremu.

2.

Za vocnu kremu potopiti zelatinu u hladnu vodu dok pripremamo pire od malina.

3.

Maline moze smrznute ( odmrznuti ) ili sveze,izmiksati stapnim mikserom i malo zagreju te se procedeti kroz fino siti da se oslobodi od semenki. Treba oko 250 ml procedjenog vocnog pirea za fil i 200 ml za preljev ( ostaviti za posle ). Zagrevati kratko. Ukloniti sa vatre i u vrucem pireu od malina ( 250 ml ) rastopiti omeksalu i ocedjenu zelatinu. Ohladiti

4.

Za kremu pomesati sobne temperature krem sir, creme fraiche i secer u prahu. Izmiksati kratko da se poveze u smesu bez grudvica a sad umuksati mesavinu zelatine i pirea od malina. Isresti na podlogu od keksa. Poravnati i vratiti u frizider da se stisne. 2 do 3 sasta.

5.

Za preljev namociti listice bele zelatine u hladnu vodu 5 min. Uzeti oni 200 ml pirea od malina koji smo ostavili za posle pa umuksati mu gustin i secer. zagrevati do tacke kljucanja i neka se kuva 2 minuta. Ukloniti sa vatre i u njemu rastopiti omeksalu i ocedjenu zelatinu. Ohladiti pa preliti na krem. Vratiti u frizider da se preljev stisne.

Posluživanje

Posluziti rashladjeno sa svezim malinama. Za koju vrstu voca se odlucimo to isto voce posluziti. naprimer sa jagodom posluziti sa svezim jagodama a takodje dekorisati sa svezim jagodama uz casu rashladjenog soka od jagoda.

  • Cheesecake(1)
  • Cheese-cake(1)
  • Najbolji-cheesecake(1)
  • Vocni(1)
  • Torte(1)
  • Cheese(1)
  • Denis(1)

13

Predobar♥nije bas sasvim po ovom receptu ali to je to u principu🙂 slicica u galeriji

Prefino!!! Malo mi je gnjecava podloga (možda ne bi trebalo uopće dodavati mlijeka).

Hvala vanja na isprobanom receptu  🙂

Ovako je ispalo drugima