Moj profil

Miješana salata

7

Ovaj recept je omiljen u mojoj obitelji već dugi niz godina.. Svakako preporučam da isprobate!

Ovaj recept je omiljen u mojoj obitelji već dugi niz godina.. Svakako preporučam da isprobate!

Sastojci

Otopina za kuhanje
1 l octa
2l vode
20 dkg šećera
1,5 žlica soli
0,5 l ulja
Povrće
2 kg luka
2 kg zelene rajčice
2 kg crvene rajčice

Priprema

1.

Povrće oprati i narezati na rezance. Količina povrća koja je navedena odnosi se na već očišćeno i pripremljeno povrće, dakle, kod kupnje obratite pažnju i na količinu povrća koja otpadne prilikom čišćenja.  

2.

Čiste i sterilizirane staklenke stavite u pečnicu da se lagano ugriju. Potrebno vam je oko 16 staklenki od 720 ml za ovu količinu povrća.

3.

Sastojke za otopinu spojite i prokuhajte na vatri. Ja osobno još smanjim količinu šećera za 5 dkg, dakle, stavim 15 dkg šećera jer mi je s tom količinom čisto dovoljno slatka salata. Kada je ocat kipuć, počnite ukuhavati povrće i to redom kojim je naznačeno. Prvo luk potom zelena i crvena paprika a zatim zelena i na kraju crvena rajčica. Svaka vrsta povrća se kuha 2-3 minute a crvena rajčica se ne kuha već samo umiješa.

4.

Čim završite sa kuhanjem, ugasite plin i punite  u ugrijane staklenke. Ovo je dosta velika količina povrća pa odmah na početku vodite računa o dovoljno velikoj zdjeli za kuhanje i dovoljnom količini staklenki. Meni obično ispade 16 staklenki od 720 ml ove zimnice. Svake godine napravim dvije i pola ovakve mase zimnice i pojede se u roku od dva - tri mjeseca. :) Nadam se da će i Vama prijati.

Dobar tek!

  • Zimnica slatka(1)
  • Salata(1)
  • Zimnica(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.