Moj profil

pizza party

11

zaželjeli smo se jako i preužasno jučer popodne pizze, pa ajde da ludujemo :))) mljac ... odma su morale biti dvije na repertoaru, haha, moraš računati da neko nepozvan može kapnuti iz vedra neba ;)

zaželjeli smo se jako i preužasno jučer popodne pizze, pa ajde da ludujemo :))) mljac ... odma su morale biti dvije na repertoaru, haha, moraš računati da neko nepozvan može kapnuti iz vedra neba ;)

Sastojci

2-3 žlice tople vode
1 žličica šećera
320 gr bijelog glatkog brašna
1 žličica soli
2-3 žlice domaćeg maslinovog ulja
za paradajz sos:
nekoliko domaćih paradajzi crvenih
više od pola glavice češnjaka
razni začini: bosiljak, origano, peršin, vlasac, ružmarin, ...
za filu na pizzama:
po 20-25 dkg sira na svaku
2 konzerve tune
2 domaće papričice (zelena i tamnozelena)
panceta, pršut

Priprema

1.

kvasac razmutiti u malo tople vode, dodati šećer, pa neka odstoji 5 min na toplom mjestu. brašnu dodati sol, masl. ulje, dignuti kvasac, te dodajući toplu vodu umijesiti mekano tijesto. 

2.

ostaviti dizati cca. pola sata (dok se smjesa ne udvostruči), može i dulje... dignuto tijesto razvaljati na veličinu kalupa. od ove količine tijesta razvaljali smo tijesto za 2 pizze (2 tepsije crne kvadratičaste kojima sad ne znam točno duljinu i širinu). 

3.

umak od domaćeg paradajza: 

paradajz oguliti, staviti na puno protisnutog češnjaka i masl. ulja da se kuha, posoliti i dodati začine: bosiljak, sol, papar, peršin, origano... miješati dok ne prokuha i dalje kuhati da se zgusne malo (to je brzo :)) 

4.

fil za pizzu bez mesa: 

naribani sir, gore šampinjoni, tunjevina (obavezno ju dobro prije procijediti od one šuge iz konzerve!), zatim sam stavila luk, i paprike... 

5.

fil za mesnu pizzu: 

tanko narezati pršuta i pancete i poslagati lijepo na naribani sir, zatim na svaku šnitu pršuta dodati po šnitu finog slatkog paradajza, pa dodati paprike i luka isto kao i na prethodnoj...  

6.

pećnicu prethodno ugrijati na 250, svaka pizza se pekla po 15 minuta na 220 stupnjeva... 

tijesto je izašlo tanko, ali ne pretanko, točno kako mi volimo... (btw- tijesto je radio on, ne ja, da se ne hvališem pretjerano sada tu nešto :))) ali ja sam sve ostalo :)))

Posluživanje

po želji dodati vrhnja na komad pizze... ja sam još cijelu površinu malo na kraju posipala origanom... 

  • Pizza-s-prsutom(1)
  • Pizza-s-tunjevinom(1)
  • Pizza-s-prsutom-i-pancetom(1)
  • Pici(1)
  • Pizza(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)