Moj profil

Cappuccino kiflice

35

Tko voli okus kave i oraha, super su !!! Ovo je orginalni recept, pa da ga uvijek ne tražim kad želim ovakve kiflice !!!

Tko voli okus kave i oraha, super su !!! Ovo je orginalni recept, pa da ga uvijek ne tražim kad želim ovakve kiflice !!!

Sastojci

4 žlice cappuccino praha
50 ml zakuhane vode
30 dkg brašna
10 dkg mlj. lješnjaka, badema, oraha...što se ima
20 dkg margarina
Čokoladna glazura
10 dkg čokolade
7,5 dkg pistacija,badema, krupnog kristal šećera

Priprema

1.

Cappuccino pomješati sa zakuhanom vodom ,ne kipućom, ostaviti da se ohladi.

Izmješati brašno, mlj.  5 dkg badema i  5 dkg lješnjaka, šećer i zrno soli.U to dodati maslac i sa cappuccinom zamjesiti tjesto.1 sat staviti u frižider.

2.

Tjesto podjeliti u nekoliko djelova, raditi tanku kobasicu,narezati na 6 cm duge komadiće i saviti u kiflicu.Peći na papiru 10 do 12 min. na 190-200 C

3.

Čokoladu otopiti na pari, dodati 1 žl-cu ulja, i kiflice umakati roščićima u čokoladu ili ih odozgora cijele premazati čokoladom i posuti grubo rezanim pistacijama, bademima i šećerom ili šećernim mrvicama ili čokoladnim mrvicama.

  • Kolaci-suvi(1)
  • Kafa(1)
  • Kiflice-slatke(1)
  • Kiflice(1)
  • Kona-ce-praviti(1)

4

Isprobano - zaniljiv okus kiflica, slikica u galeriji.

pravila sam ove kiflice i preporucujem da se probaju prelepe su stavila sam kapucino od cokolade i orahe i bas su po mom ukusu ...👍

ove mi kiflice promakle, a da sam ih vidjela sigurno bi bile napravljene za praznike . Zato ih sada spremam na sigurno i za sljedecu priliku !!!

Ovako je ispalo drugima