Moj profil

Torta od kestena

48

Fina jesenska torta. Anice hvala za odličan recept!

Fina jesenska torta. Anice hvala za odličan recept!

Sastojci

BISKVIT
90 g rastopljene ili naribane čokolade
(pola praška za pecivo)
KREMA 2
200 g KREME 1

Priprema

1.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Od bjelanjaka, malko soli napravite čvrsti snijeg pa umiksajte 125 g kristal šećera. Miksajte u drugoj posudi žumanjke sa šećerom u prahu. Dodajte omekšali maslac i čokoladu. Zatim kuhačom umiješajte u žumanjke snijeg od bjelanjaka. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa kuhačom umiješajte u jaja.

2.

Obložite kalup za tortu promjera 26 cm papirom za pečenje. Ulijte tijesto pa pecite 25-30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Provjerite čačkalicom da li je tijesto pečeno.

KREMA 1
1.

Izmiksajte kestene s omekšalim maslacem i šećerom u prahu. Dodajte rum po želji. U 100 ml slatkog vrhnja umješajte želatinu napravljenu prema uputama na vrećici pa umiksajte u kestene.

KREMA 2
1.

Izmiksaj 300 ml slatkog vrhnja pa umiksaj 200 g kreme 1.

2.

Prereži biskvit na 2 dijela. Stavi prvo svu kesten kremu pa 1/3 kreme 2, poklopi drugim biskvitom. Sada cijelu tortu premaži ostatkom kreme 2 i stavi u frižider na par sati.

Posluživanje

Tortu sam ovaj put pekla u loncu promjera 18 cm od pola sastojaka za biskvit. U originalu se ne stavlja prašak za pecivo, ja ga uvijek dodam. Kestene možete staviti i duplo ako volite punooo kreme :).

Kremu sam radila od gotovog zaslađenog kesten pirea (pakiranje 250 g x 2) pa nisam dodatno dodavala šećer u prahu. Koristila sam biljni šlag pa mi želatina nije trebala. Nekad ju napravim u protvi u obliku kolača.

Recept je od kolegice Anice s posla.

  • Kesten(3)
  • Torti-kosteni(1)
  • Torte(1)
  • Chestnut(1)

8

Verice ❤️

ovo volimmmmm do neba

Duplala sam kestene  😋