Moj profil

Raskošna torta

138

Jos jedna velikaaa preukusna torta!

Jos jedna velikaaa preukusna torta!

Sastojci

36 kasika secera
3 kasike brasna
1 kesica praska za pecivo
Fil:
300gr+10 kasika secera
4 kesice pudinga od vanile(ili ukusa slatke pavlake)
500gr margarina
200gr eurokrema(nutela)
Grilijas:
200gr secera
200gr oraha

Priprema

1.

Dobro umutite 7 belanaca sa 12 kasika secera,dodajte 70 gr mlevenih oraha,70 gr mlevene plazme,kasiku brasna i 1/3 kesice praska za pecivo.Sve sjedinite varjacom i izlijte u kalup(30-32)oblozen papirom za pecenje.Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.Na isti nacin ispecite jos 2 kore.

2.

Za grilijas na tihoj vatri istopite secer,da se karamelizuje,skloni sa vatre,dodaj mlevene orahe i dobro sjedinite.Sipajte u podmazan pleh da se hladi.Kada se ohladi,sameljite u blederu.

3.

Za fil umutite zumanca sa 300 gr secera i skuvajte na pari.Sklonite sa vatre i ostavi da se ohladi.dodajte 250 gr umucenog margarina i sve lepo sjedinite.

4.

Zatim skuvajte mleko sa 10 kasika secera,pa dodajte puding i skuvajte ga sve vreme muteci.Skloni sa vatre pa ostavi da se ohladi.Potom sjedini sa preostalim 250 gr margarina umucenog.

5.

Posebno umutite 2dl slatke pavlake.

6.

Dobili ste fil sa zumancima,fil sa pudingom i slatku pavlaku.Sva tri sjedinite u jedan fil.Pa dodajte grilijaz.Sve lepo pomesajte.Potom ga podelite na 3 dela.

7.

U 1 deo dodajte eurokrem(nutelu) i mlevenu plazmu.

U 2 deo dodajte izdrobljenu belu cokoladu.

Treci deo ostavite kakav jeste.

Umutite preostalo 3dl slatke pavlake.

8.

Tortu ce te filovati na sledeci nacin:kora-fil sa eurokremom-polovinu slatke pavlake;kora-fil sa belom cokoladom-druga polovina slatke pavlake;kora-fil bez ikakvih dodataka.sa poslednjim filom premazite celu tortu,pa ukrasite po zelji.

  • Torte(10)
  • Torta(2)
  • Grilijaz(1)
  • Mljeveni-keks(1)
  • Svadba-n(1)
  • Isprobati(1)
  • Nutela(1)
  • Rodjendanska-torta-san(1)
  • Čokolada(1)

49

E bas mi je drago sto vam se svidela!♡Kao sto i naziv kaze -raskosna i bogata♥

Napravila sam tortu za rođendan od 2/3 smjese, a bilo nas je 20-ak i bila je taman, ostao komadić. Radila sam po receptu, ali sam smanjila šećer. Torta je dobila jako puno pohvala. Stvarno je raskošna okusom.

Isplati se naravno..i sa puno ljubavi!:-*

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)