Moj profil

Brza torta

51

Inspiracija za ovaj recept je bio jedan stari kolač koji se prodavao u splitskoj slastičarni Bobis a koji sam ja kao dijete jako volila. Zvao se voćni kolač mada u njemu nije bilo nikakvog voća...;)

Inspiracija za ovaj recept je bio jedan stari kolač koji se prodavao u splitskoj slastičarni Bobis a koji sam ja kao dijete jako volila. Zvao se voćni kolač mada u njemu nije bilo nikakvog voća...;)

Sastojci

BIskvit
12dkg šećera
5 puuuunih žlica brašna
1 vanilij šečer
3 žlice mlijeka
Krema
3,5 dcl milijeka
4 žlice šećera, 1 vanilij šećer
1/2 margarina s okusom vanilije
malo crvene prehrambene boje
Preljev
1,5 dcl vode
mali čep ruma

Priprema

Biskvit
1.

Odvojit bjelanca od žumanjaca. Žumanca pjenasto stući s šećerom. Dodati ulje, promiješati. Dodati mlijeko, promiješati. U to lagano dodavati brašno s praškom za pecivo i lagano umiješati. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i lagano umiješati. Peći u zagrijanoj pećnici na 180st. oko 15ak min zavisno o tome kako vaša pećnica peče. Kalup u koje sam ja pekla je bio 20cm.

Kad je biskvit pečen, ohladite ga, prerežite na pola i jednu polovicu izrežite na kockice.

Krema
1.

Puding na klasičan način skuhati. Ako imate vremena pustite da se hladi samo od sebe a ako ne ulijte hladne vode. Uronite posudu s pudingom i uz stalno miješanje na brzinu ohladite (zato sam je i nazvala Brza torta).

U hladno dodajte tučeni margarin ili maslac

Posluživanje

Na podlogu stavite dio biskvita a oko njega obruč u kome se pekao.

Prokuhajte vodu s šećerom i dodajte rum.

S preljevom natopite kockice biskvita i poškropite s malo prehrambene boje (da bude šareno, a ne sve crveno). Kockice stavite na biskvit i preko njega kremu. Namažite i dobro par puta ''tresnite'' da krema uđe u kockice.

Na vrh stavite čokoldanu glazuru, neka koja je vama draga i dobro vam ispadne

20

Nije bilo sjeckanih žele bombona, nego gore na vrhu samo jedna žele ''trakica''. A ako mislite na bobiće, i danas se rade.

Da, da, da i ako se ne varam, cini mi se da je bilo i zele bombonica iseckanih 😃...sada se setih i "Bobica", jesu to bile dobre "bombice", malo me i njihov sastav podsecao na "vocni kolac bez voca" , ali njih sam kupovala , u obliznjem mini marketu na vracanju iz skole, ne secam se da sam ih videla  u "Bobicu", ali su bile fenomenalne bombice 😋

E da, sječam se da sam kad sam razmišljala kako ga napravit, po sjećanju shvatila da su oni radili margarinsku kremu, dakle dooooobro stučeni margarin s šećerom, onako da postane pjenast. Međutim, meni se nekako nije dalo pravit sa samin margarinom, nego sam napravila puding kremu. Ali ako bi bliže originalu, bila je to margarinska krema, a u prehrambenu boju dodat malo arome maline ili jagode. Eto, čisto prijedlog🙂