Moj profil

Rum bombice

19

Još jedan zgodni slatkiš biće na našoj trpezi... rum bombice mi sviraju u glavi - 'poješću sve kolačiće...', zbog izgleda ili ruma, ko zna, ali ja evo pjevam od rane zore :-)

Još jedan zgodni slatkiš biće na našoj trpezi... rum bombice mi sviraju u glavi - 'poješću sve kolačiće...', zbog izgleda ili ruma, ko zna, ali ja evo pjevam od rane zore :-)

Sastojci

Tijesto
10 kašika šećera
10 kašika ulja
10 kašika mlijeka
10 kašika brašna
Ostalo
150 g margarina
100 g čokolade
50 ml ruma
100 g kokosa
Dekoracija
50 g kokosa
Paketić Bonny-Top bombonica

Priprema

1.

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje mlijeko i brašno pomiješano sa praškom za pecivo, pa peći u nekom manjem plehu na 220C oko 15-20minuta.

2.

Tijesto prohladiti pa  izmrviti. Preliti ga rastopljenom čokoladom i margarinom, dodati rum i kokos, i ako želite baš slatke kuglice dodajte šećera, nama nije trebalo pojačavati slatkoću, mada sam ja koristila neku krem tablu koja je i bila nešto slađa od uobičejenih čokolada za kuvanje. Umijesiti smjesu od svih sastojaka, i ako vam  se čini da je presuva dodajte malo tople vode, meni nije trebala.

3.

Prohladiti smjesu pa praviti bombice, i uvaljati ih u kokos, a za dodatnu dekoraciju u svaku kuglicu ubosti po jedan čokoladni bombončić.

I eto rum bombice su spremne, nije zgoreg da se malo stegnu, mada se mogu i odmah jesti.

Posluživanje

I da-još nešto, kod mene je jedna misterija ostala neriješena… sa cijelog jednog tanjira nestale su šarene čokoladne bombonice iz kolačića…Niko nije znao o čemu se radi, a ja sam se pravila da ne vidim mrlje od čokolade u uglovima usana…

  • Kuglice(1)
  • Bombice(1)
  • RUM(1)
  • Čokolada(1)
  • Kokos(1)
  • Sitni kolači(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)