Moj profil

Cokoladna Salama

87

:) Nekad davno DaSilva je imala objavljen ovaj rcp, a sada ga imam ja :) I kuglice, i salamica, a moze i u kalup po izboru pa rezati vrlo male i tanke snitice i umakati pola u cokoladu tamnu ili bijelu itd :)

:) Nekad davno DaSilva je imala objavljen ovaj rcp, a sada ga imam ja :) I kuglice, i salamica, a moze i u kalup po izboru pa rezati vrlo male i tanke snitice i umakati pola u cokoladu tamnu ili bijelu itd :)

Sastojci

80 gr suhih sljiva i/ili brusnica (nasjeckanih)
40 ml liker (grand marnier ili cointreau)
2 zlice soka od narance
140 gr digestive keksica (zdrobljenih)
50 gr pecan oraha (nasjeckanih)
60 gr pistacija neslanih (nasjeckanih)
30 gr nasjeckanih tresanja (usecerenih)
50 gr putra (neslanog)
2 zlice meda s limunom
100 gr tamne cokolade (organic, 70%)
100 gr mlijecne cokolade
Za Posip
+ kakao praha, cokolade u prahu, mljevenih ljesnjaka ili oraha itd...

Priprema

1.

Suhe sljive staviti namakati u liker i sok od narance (sat-dva). Ako ce i djeca jesti pretpostavljam da bi bilo bolje sljive namakati samo u soku od narance ili visanja napr (doduse, i meni je to bolje) :)

U zdjeli izmijesati ugrubo nadrobljene kekse, nasjeckane pecan orahe i pistacije te ugrubo narezane tresnje (ovaj put nisam nasla u boji vec samo tamno crvene).

Cokoladu, maslac i med omeksati u mikrovalnoj ili nad parom (kako vam odgovara). 


Otopljenu cokoladu presuti u zdjelu preko keksa, dodati narezane suhe sljive i brusnice skupa s tekucinom u kojoj su se namakale. Sve dobro izmijesati ostaviti par minuta po strani.

2.

Prijanjajucu foliju staviti na mokru radnu plohu (kako bi se zalijepila), na foliju staviti kolicinu smjese koju zelimo (ili citavu), rukama formirati salamicu a potom je cvrsto umotati prijanjajucom folijom i malo valjati po radnoj plohi. Tako umotanu salamicu spremite u frizider na barem par sati. Moja salamica je prenocila u frizideru i jutros joj je trebalo ravno 15 minuta na sobnoj temperaturi da malo "omeksa" kako bi se mogla rezati.

3.

Ako zelite napraviti kuglice samo malo prstima zgnjecite dio smjese namjenjen za kuglice kako bi usitnili kekse (iako ja volim malo "grbave" :) Kuglice sam uvaljala u preprzene mljevene ljesnjake.

Prije serviranja obilno posuti i salamicu i kuglice kakao prahom, ili cokoladom u prahu ili secerom u prahu ili pak posarati cokoladnom glazurom, posuti kokosom itd.

4.

Mozete narafski smjesu utisnuti i u duguljasti kalup, ali mislim da je to malo previse cokoladejer fetice bas nisu male!? :)

5.

Od ove kolicine napravila sam jednu malu salamicu i 12 kuglica. Ostatak smjese utisnula sam u male kalupice od kojih cu napraviti neki "novi" desert :)

  • Kuglice(4)
  • Čokolada(4)
  • Nepečeni kolači(2)
  • Pistachio(2)
  • Kolači bez pečenja(1)
  • Kolaci-nepeceni-sitni(1)
  • Party-food-slatko(1)
  • Bezpechenja(1)
  • KOLAČI- SITNI(1)

20

desava se da nam puno toga promakne, pa tko bi to sve popratio 🙂 kod mene je hladno al bas!

kako mi je ovo promaklo ❓kad zahladi malo 😋👍

Hvala cure drage 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)