Moj profil

najčokoladnija čokoladna torta

49

Ovu tortu sam napravila juče svom tati za 87 rođendan, po njegovoj želji jer, kaže, takva torta ga podsjeća na djetinjstvo

Ovu tortu sam napravila juče svom tati za 87 rođendan, po njegovoj želji jer, kaže, takva torta ga podsjeća na djetinjstvo

Sastojci

15 dag šečera
1 žl brašna
fil:
15 dag šečera
20 dag čokolade
30 dag maslaca
1 čajna žlicica neskafea
glazura:
10 dag čokolade
5 dag maslaca
ukrasi mogu i ne moraju

Priprema

1.

Biskvit:Izlupati čvrsti snijeg i pomalo dodavati ostale sastojke, a orahe lagano lopaticom ili kuhačom.

Peči u kalupu za torte dobro namazanom i pobrašnjenom na 180 stupnjeva oko pola sata. Ja obično kad počme dobivati boju pokrijem biskvit aluminijskom folijom da previše ne potamni dok se iznutra ispeče. Več svi znaju kako se provjerava jeli pečeno.

Kad se biskvit ohladi, prerezati ga na 3 dijela.

Fil:

Jaja i šečer kuhati na pari dok se ne zgusne, pazeči da se ne prekuha, dodati čokoladu i neskafe i mješati da se otopi, ohladiti. U hladno dodati maslac izmiksan pjenasto s malo štaub šečera.

Filati biskvit jednom trečinom fila, pa biskvit i druga trečina, biskvit i gore ostatak fila. Preliti čokoladnom glazurom koju svi znaju napraviti.

Posluživanje

Prije posluživanja tortu dobro ohladiti, ali predlažem da to učinite u hladnjaku , a ne na balkonu ( kao ja), jer bi vam se moglo dogoditi da vam tortu načmu i iskljucaju golubovi (kao meni), misleći kakva im je to dobra duša servirala ovakvu finu klopu u te hladne, snježne dane :)

  • Torte(3)
  • Kolaciii-coko(1)
  • Orasi(1)

10

Odlicna torta, ja bih dodala jos cokolade i u koru 🙂

hvala na čestitkama za tatin rođendan, a vjerujem da je i golubima prijalo  😛

Prava i odlicna torta... srecan rodjendan zelim tvom ocu...

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)