Moj profil

Cokoladno srce

7

Za dan zaljubljenih.

Za dan zaljubljenih.

Sastojci

150 gr secer
300gr brasno
1 dl mleko
1 dl maslo
1kesica prasak za pecivo
za fil
3-4 kivi
200gr dzem od kaki jabuke
za glazura
100gr coklade za kuhanje
1 dl mleka
1 kesica slag krem od cokolade

Priprema

1.

U dublji sud stavite jaja i secer i mutite dok se ne zgusni i jaja pobele.Dodajte mleko i ulje a zatim dodajte brasno i prasak za pecivo.Sve dobro promesajte kasikom i podelite na tri dela.

2.

Kalup za torte u obliku srca nauljite i oblozite sa papirom za pecenje.Jednu trecinu umucene smese stavite u kalup pa u zgrijanu rernu na 200 stepeni.

3.

Testo neka se pece oko pet minuta samo malo da uhvati koricu pa ga izvadite iz rerne.Nad tjesto rasporedite dzem od kaki jabuka( mozete staviti bilo koj dzem po vasem izboru) a zatim stavite drugu trecinu testa i rasporedite da pokrije djem i vratite je nazad u rernu da se pece nekoliko minuta da i ona uhvati koricu pa je izvadite nadvor

4.

Predhodno oljusteni kivi i iseckan na krugove rasporedite po testo a odozgo stavite zadnju trecinu  smese i rasporedite je lepo da pokrije voce pa je vratite u renu da se  ispece do kraj.Pri kraj pecenja mozete da namalite temperaturu na 180 stepeni i pecite dok testo ne dobije zlatno zutu boju. 

5.

Pecenu tortu izvadite i ostavite je da se ohladi pa prevrnite na tanjir.Cokoladu rastopite na pari sa 2 kasike ulja pa prelijte tortu.Cokoladni  slag krem izmutite po uputu na omotu pa spricom ukrasite tortu.

  • Torte-brze(1)
  • Torte voćne(1)
  • Torte-cokoladne(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)