Moj profil

Punjene lignje na moj nacin

90 minuta
188

Ja ih uvijek pecem u pecnici sa krumpirom i povrcem i uvijek ispanu mekane i fine .

Ja ih uvijek pecem u pecnici sa krumpirom i povrcem i uvijek ispanu mekane i fine .

Sastojci

za
1 kg vecih liganja
1 rebro celera
1 luk
4 reznja cesnjaka
sol i papar , maslinovo ulje
Nadjev
1 manji luk
3 reznja cesnjaka
narezani krakovi liganja
1/2 vezice nasjeckanog persina
4-5 zlica krusnih mrvica
sol , papar , vegeta - po ukusu

Priprema

1.

Lignje ocisti , operi , te krakove narezi na sitno .

Na malo maslinova ulja izdinstaj luk i cesnjak pa dodaj nasjeckane krakove i dinstaj dok sok ne ispari . Posoli i popapri i dodaj vegete po ukusu . Skini s vatre .

2.

Prodinstane krakove i luk prebaci u zdjelu , pa dodaj persin i krusne mrvice . Dobro promijesaj , te stavi sa strane da se potpuno ohladi .

3.

U medjuvremenu ocisti i narezi povrce , te ga posoli , popapri i polij sa par zlica maslinova ulja . Sve dobro izmijesaj i prebaci u posudu za pecenje oblozenu papirom za pecenje , pokrij folijom i peci 40 min na 220 stupnjeva .

4.

Ocijedjene i posusene lignje puni nadjevom i zatvori ih cackalicom . Lagano ih  posoli i popapri , te pospi sa zlicom maslinova ulja . 

5.

Pecene krumpire izvadi iz peci , slini foliju , te poslazi napunjene lignje preko , sve zalij vinom i vrati u pec na 15 min.  da se lignje lijepo ispeku i vino ispari . Lignje ce promijeniti boju i lagano ce se smanjiti . 15 min. je sasvim dovoljno , ako ih duze peces postaju tvrde i gumaste .

6.

Pecene lignje i povrce prebaci na servirni tanjur , lignjama izvadi cackalice , te sve pospi nasjeckanim persinom . Serviraj uz omiljenu salatu .

  • Lignje(15)
  • MORSKO(1)
  • Lignje-punjene-i-povrce(1)
  • Riba(1)
  • Recept-dana-luann(1)
  • Morski plodovi(1)
  • Glavno jelo*(1)

62

Hvala draga od srca na lijepim rijecima , isprobavanju recepta i slici . Neizmjerno mi je drago da su vam se lignje svidjele na moj nacin . 

Danas sam pravila samo sto nisam punila.........ostala sam dugo na kavici 😉 Recept preporučujem obavezno!!!!!!!!! SUPER JE RUČAK BIO 😋🤗hvala LuAnn za recept ili bolje rečeno : hvala sto dijeliš tvoje recepte s nama. Ima ovdje 3 ili 4 osobe čije recepte bez imalo razmišljanja isprobam i uvijek je super!!!

Super izgledaju , hvala ti od srca na isprobavanju recepta i na lijepoj slici . Drago mi je da su vam se svidjele .

Ovako je ispalo drugima